14 de novembre de 2018
14.11.2018

La família d'un home que va morir a l'hospital de la Seu presenta un recurs en no rebre resposta del CatSalut

La víctima va perdre la vida nou dies després del seu ingrés al centre, on hauria desenvolupat una sèpsia que no va ser detectada

14.11.2018 | 09:01

La família d'un home de 46 anys i veí de la Seu d'Urgell que a l'abril de 2017 va morir a l'hospital de la capital alturgellenca, on portava nou dies ingressat pels dolors causats per una hèrnia discal de la qual estava pendent d'operar-se, ha presentat un recurs contenciós administratiu contra el CatSalut. La decisió es produeix gairebé un any després d'esperar una resolució a la reclamació que el passat desembre van interposar al mateix organisme per un presumpte cas de "negligència mèdica" i que finalment no ha arribat. L'advocat que representa els familiars del pacient ha explicat que espera que ara la justícia admeti a tràmit la seva petició, tenint en compte que el procediment habitual en aquests casos dictamina, segons ha dit, que si passats nou mesos de la data de la queixa no s'ha obtingut resposta s'entén que aquesta ha quedat desestimada, fent possible per tant, ha afegit, iniciar la via judicial.
Els fets es remunten a l'11 d'abril de 2017, quan l'home va decidir acudir al servei d'urgències del Sant Hospital de la Seu d'Urgell a causa dels dolors produïts per una hèrnia discal de la que s'havia d'operar. Segons ha explicat l'advocat que representa la seva família, l'equip mèdic va ordenar el seu ingrés al centre, on va passar-hi nou dies, fins a la seva mort. Pràcticament durant tot aquest període, tal com ha apuntat el lletrat, va portar al braç esquerre la mateixa via que li havien introduït a urgències, fet que, segons ha detallat, va en contra del protocol que dictamina que aquesta s'ha de canviar en un màxim de 96 hores en el cas d'un pacient que estigui a planta i de 24 si s'ha posat a urgències.

Durant l'estada del pacient a l'hospital, l'home va començar a desenvolupar, en un moment donat, un símptomes diferents als del dolor de l'hèrnia discal per la qual havia ingressat, tal com ha explicat l'advocat de la seva família, que ha afegit que en cap moment se li va practicar cap prova diagnòstica per detectar que passava. Un dia abans de la seva mort, va ser traslladat a l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida per preparar el preoperatori i va tornar novament al centre mèdic de la Seu d'Urgell sense que durant la seva estada a la capital del Segrià haguessin detectat què passava. Finalment, nou dies després de la seva arribada a les urgències del Sant Hospital va perdre la vida per una sèpsia contreta per via intravenosa, segons ha dit el lletrat.

La família, que va presentar el passat mes de desembre una reclamació al CatSalut, no ha rebut cap resposta del que va passar, segons ha explicat el seu advocat. Per aquest motiu, i passat el termini de nou mesos pel qual s'entén que el "silenci administratiu" equival a la desestimació de la seva petició, el lletrat ha presentat un recurs contenciós i espera que aquest sigui admès a tràmit. Per la seva banda, des de la Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell han declinat fer declaracions sobre el cas i tampoc s'ha obtingut cap valoració per part del Departament de Salut.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook