La Seu d'Urgell ha participat aquesta setmana en la presentació de la candidatura d'Andorra a Patrimoni Mundial de la Unesco, en la qual hi ha quedat inclosa la catedral de Santa Maria de la capital alt-urgellenca.

Segons ha explicat el mateix Ajuntament de la Seu, la candidatura, que inclou 13 monuments entre els quals la catedral de la Seu, busca que la Unesco reconegui com a Patrimoni Mundial els testimonis materials de la construcció del coprincipat d'Andorra com a estat.

L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, s'ha mostrat «molt satisfet perquè avui fem un pas important del camí que ens ha de portar a ser reconeguts com a Patrimoni Mundial de la Unesco». Batalla també ha explicat que s'ha convocat, per al pròxim dimecres 13 de març a les 8 del vespre a la sala la Immaculada de la Seu, un acte obert a tota la ciutadania per donar a conèixer el contingut del projecte i les properes passes que cal fer davant de la Unesco.

En aquest sentit, l'alcalde ha explicat que la Generalitat ha aprovat i ha tramès el projecte a la Comissió de Patrimoni del Govern de l'Estat espanyol. Entre les persones participants en la presentació a Andorra també hi ha hagut la directora general de Patrimoni Cultural de la Generalitat, Elsa Ibar. En el grup de treball de la candidatura hi han pres part tècnics de les tres institucions urgellenques que participen en el projecte: l'Ajuntament, el Consell Comarcal i el Bisbat d'Urgell.