La Cerdanya vol ser un destí no tan sols per a turistes que hi volen descansar sinó també per a persones que volen aprofitar l'estada per introduir-se en el món del setè art o millorar les seves aptituds artístiques. Aquest és un dels reptes de la Cerdanya Film Comission, ens que ha impulsar la creació d'un Laboratori de Creació Audiovisual obert a aficionats durant la primera quinzena d'agost.

El laboratori tindrà una durada de set dies, durant els quals la cinquantena de participants s'allotjaran en una casa de colònies del parc natural Cadí-Moixeró.

Segons han explicat els responsables de la Cerdanya Film Comission, al laboratori «es reuniran persones amb ganes de fer cinema, de diferents perfils i nivells, i l'objectiu és, en set dies, organitzar-se per realitzar els projectes prèviament seleccionats, amb els recursos disponibles i amb un esperit de col·laboració i no competitiu». En aquest sentit, el projecte «vol ser un espai d'experimentació i d'intercanvi entre gent que s'inicia en l'audiovisual i gent experimentada per tal que es relacionin a partir del que tenen per compartir i créixer professionalment junts», segons han argumentat els seus impulsors. L'activitat està adreçada a «qualsevol persona engrescada a experimentar en la creació audiovisual a través de l'intercanvi amb altres i el treball en equip».