El programa Pirinnowa'tt per la transició energètica al Pirineu ha presentat la seva oferta de capacitacions gratuïtes per als mesos de maig i juny, segons ha avançat el Consell Comarcal de l'Alt Urgell.

L'objectiu de la iniciativa és «dotar els alumnes que s'hi inscriguin de les eines i els coneixements necessaris per treballar en les instal·lacions i els serveis de les energies netes i renovables, per a les quals aposten decididament de cara al futur les institucions públiques del territori». Els destinataris d'aquests cursos poden ser, d'una banda, les persones en situació d'atur i, d'altra banda, els professionals del sector que desitgin reciclar els seus coneixements. A més de la formació teòrica, hi haurà també la possibilitat de fer pràctiques en empreses. Els cursos es desenvoluparan al Centre Empresarial i Tecnològic de l'Alt Pirineu (CETAP), a la tercera planta de l'edifici de les Monges de la Seu. La primera de les formacions serà sobre instal·lacions de biomassa i tindrà lloc els dies 15, 16 i 17 de maig de nou del matí a dues del migdia i de quatre a set de la tarda.

La capacitació sobre instal·lacions solars fotovoltaiques és programada per a la setmana del 20 al 24 de maig en horari de nou del matí a dues del migdia. La formació sobre instal·lacions solars tèrmiques es farà del 27 al 31 de maig, als matins amb el mateix horari. El curs de domòtica tindrà lloc del 3 al 7 de juny també en horari de matí. La capacitació en geotèrmia es farà la setmana del 17 al 21 de juny.