La delegació de l'Alt Urgell d'Òmnium Cultural ha fet una crida a la comarca perquè participi avui, dimarts, en una gran acció de suport a la campanya Inculpa't, com a resposta a la sentència del Tribunal Suprem espanyol en el judici als presos polítics.

La convocatòria ha estat fixada per a les 10 del matí a la plaça de Jacint Verdaguer de la Seu d'Urgell, davant mateix de les portes dels jutjats de la capital alt-urgellenca.

Els responsables comarcals d'Òmnium Cultural s'han proposat que la població ompli les taules dels jutjats amb expedients d'autoinculpacions per la celebració del referèndum per l'autodeterminació de l'u d'octubre del 2017 i les manifestacions prèvies davant la seu del departament d'Economia de Barcelona, accions que van resultar la base per al judici al procés sobiranista. Des d'Òmnium han argumentat que «la sentència emesa fa unes setmanes pel Tribunal Suprem contra els presos polítics suposa el major atac als drets fonamentals des de la fi del franquisme. Si manifestar-se, fer ús de la llibertat d'expressió o votar es considera un delicte per l'Estat espanyol, Òmnium i la resta d'entitats socials, pacifistes i antimilitaristes que promouen la campanya assumeixen que també són autors d'aquest fals delicte i fan una crida a omplir tots els jutjats de Catalunya d'autoinculpacions».