La Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona veu necessària una millora de les comunicacions d'accés a la Cerdanya, ja que, segons considera el seu president, Antoni Escudero, això permetria que aquest territori tingués "més negoci, més vida i més visites". En aquest sentit, ha explicat que la generació d'activitat econòmica a la zona també repercutiria positivament en les persones que hi viuen durant tot l'any. Tot plegat ho ha dit des de l'estació de La Molina, on ha tingut lloc la signatura de la renovació de l'acord de col·laboració amb Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) que permet oferir als associats vals 2x1 a les diverses pistes d'esquí del grup, a més de descomptes en alguns hotels i transports que gestiona la companyia.

Escudero ha reconegut que tot i les reticències que hi pot haver a l'hora d'actuar en els accessos a la comarca des de Girona, amb la finalitat de protegir-ne el seu patrimoni natural, la millora de les comunicacions comportaria un augment de visitants a la zona que, de forma controlada, "és el que interessa pel sector". Per aquest motiu, el president de la Federació d'Hostaleria de les comarques gironines ha dit que espera que aquesta qüestió es pugui abordar en un futur.

Pel que fa a l'acord de col·laboració amb FGC, Escudero n'ha destacat la seva importància i ha dit que des del sector n'estan molt satisfets. Un dels punts més importants del conveni és que aquest inclou vals 2x1 en la compra de forfets a les estacions d'esquí d'Espot, La Molina, Port Ainé, Vallter 2000 i Vall de Núria durant els mesos de març i abril i de dilluns a divendres, exceptuant ponts, festius i Setmana Santa.

A banda dels vals 2x1 vàlids de dilluns a divendres, si els forfets s'adquireixen en festius o caps de setmana s'aplicarà un 10% de descompte, sempre i quan es comprin a través de la web de cada estació d'esquí i introduint-ne un codi promocional. A més, aquest percentatge també està disponible sobre la reserva d'habitacions a l'Hotel Vall de Núria i a l'Hotel Port Ainé. Finalment, a les temporades de primavera, estiu i tardor d'enguany també s'aplica el mateix descompte en els tiquets del cremallera de Vall de Núria i el de Montserrat, el Telecadira de Vallter 2000, el Bike Park, el Telecabina de La Molina i el parc lúdic de Port Ainé.

Els diversos avantatges econòmics que poden aconseguir els associats de la Federació d'Hostaleria de Girona s'han explicat aquest dimarts en el marc de l'onzena Trobada d'Esquiadors que s'ha dut a terme a La Molina i a la qual hi han assistit prop de 250 persones. Ha estat precisament en aquest marc on Escudero i el director de la divisió de Turisme i Muntanya d'FGC, Toni Sanmartí, han signat la renovació de l'acord entre totes dues entitats.