L'alcaldessa de Ribera d'Urgellet, Josefina Lladós, es va convertir ahir al migdia en la nova presidenta del Consell Comarcal de l'Alt Urgell. D'aquesta manera, pren el relleu en el càrrec de Miquel Sala, que ha deixat la seva responsabilitat al capdavant de l'ens comarcal per qüestions familiars.

Lladós va sortir escollida gràcies als vots dels consellers de JxCat i ERC, formacions que tenen un pacte de govern al Consell. El ple va ser marcat per les crítiques de Compromís X La Seu -a l'oposició- a la nova presidenta per escrits que ha fet a les xarxes socials, els quals han titllat de «llenguatge agressiu, degradant i ofensiu». Ella, però, ha dit tenir un gran repte davant i ganes de treballar fent pinya amb tots els alcaldes.

Lladós va sortir escollida gràcies als 12 vots de JxCat i ERC, mentre que els quatre consellers de Compromís hi van votar en contra. Per poder arribar a la presidència del Consell, però, primer va haver de jurar el càrrec de consellera comarcal. Per la seva banda, els republicans van dir que jutjaran la nova presidenta amb fets a partir d'ara i no per qüestions personals que hagin tingut lloc en el passat.

Compromís va deixar clar en el seu parlament que no vol treballar amb una presidenta d'aquest perfil i Lladós es va mostrar decebuda per aquestes paraules. Per a ella, en aquests moments s'ha d'anar tots a l'una a l'hora de desenvolupar els principals reptes i necessitats de la comarca. Així, la nova presidenta va dir que estarà al costat dels veïns de l'Alt Urgell i dels petits i mitjans empresaris que ho estan passant malament a causa del context de crisi sanitària actual.

Lladós va explicar que el Consell Comarcal de l'Alt Urgell seguirà donant suport a tots els ajuntaments de la comarca per fer créixer els projectes que s'han marcat i dels quals entre tots n'han creat les bases.

La nova presidenta és l'alcaldessa de Ribera d'Urgellet des del 2015, després d'un mandat a l'oposició. Té 45 anys, és casada i mare de dos fills, és periodista de professió i ha treballat en mitjans audiovisuals i escrits a Barcelona, la Seu i Andorra. Els darrers anys s'ha dedicat a la investigació històrica.

La presidenta de l'Alt Urgell es va mostrar agraïda per aquesta confiança i es va plantejar revisar el programa Impulsa 2020-2026, a més de donar-hi un perfil més social i de suport als sectors que quedaran més tocats; tirar endavant els quatre programes Feder que es van posar en marxa la dar-rera legislatura, i vetllar pel desplegament i l'arribada de la fibra òptica arreu de la comarca, ja que precisament la crisi provocada per la covid-19 ha fet més evident que mai la necessitat urgent que la comarca de l'Alt Urgell pugui disposar d'una connexió fiable, ràpida i consistent.