Els aficionats a la caça podran sortir a caçar aquesta temporada sense mascareta, però en canvi veuran limitades algunes activitats que feien en grup, o com a mínim hauran de reduir el nombre de participants per adaptar-se a les mesures derivades de l'actual situació de pandèmia.

Aquest cap de setmana ja ho han pogut comprovar els caçadors de les comarques de Lleida, que ahir van donar el tret de sortida a la caça de petites aus i guineus. Els que van voler ho van fer sense mascareta, ja que en tractar-se d'una activitat esportiva el seu ús no és obligatori. Per contra, el vocal de la Federació Catalana de Caça a Lleida, Miquel Bargalló, explicava que les úniques limitacions derivades del coronavirus amb què es trobaran afecten sobretot «la part social», com ara trobades amb altres grups. «Abans ens ajuntàvem quaranta caçadors per esmorzar o dinar, però ara haurem de vigilar». La mitja veda va començar el diumenge 16 però fins a aquest cap de setmana no es poden abatre les espècies més valorades pels caçadors, com són guatlles i tórtores.

L'inici de la mitja veda d'enguany ha estat singular, ja que, a diferència d'altres anys, el diumenge dia 16 només es va poder caçar unes aus determinades, com el tudó, l'estornell vulgar i la garsa.

La mitja veda és un dels moments de l'any més esperats per als caçadors ja que és considerat l'inici de la temporada. «És el més esperat perquè és el primer que arriba després d'estar una temporada parats», explicava Bargalló.

A la regió central, menys dies

A les comarques lleidatanes és on els caçadors disposaran de més dies durant la mitja veda. Catorze en total, on seran hàbils per a la caça tots els dijous, dissabtes, diumenges i festius fins al 13 de setembre. A Tarragona, Terres de l'Ebre, Barcelona i a les comarques centrals (tret del Solsonès) la mitja veda es pot dur a terme només quatre dies, el 16, 23 i 30 d'agost i 6 de setembre. A Girona -excepte la Cerdanya- també serà hàbil el 13 de setembre.