02 de setembre de 2020
02.09.2020
Regió7

La Cerdanya obre la connexió amb el Capcir amb dues línies d'autobús

Les rutes Portè-Puigcerdà-Montlluís i Formiguera-Puigcerdà-Er tenen parada a l'hospital i al tren

01.09.2020 | 22:09
Un autobús de transport públic a Puigcerdà recull passatgers a la plaça de l'estació de Renfe

La Cerdanya va estrenar aquest dimarts un nou servei de bus transfronterer que millora la mobilitat entre el Capcir i Puigcerdà. Les dues línies, Portè-Puigcerdà-Montlluís i Formiguera-Puigcerdà-Er, s'han posat en marxa en el marc del projecte europeu ConnECT. Totes dues rutes connectaran aquests municipis, situats a la banda administrativa francesa de la comarca, amb l'Hospital de Cerdanya i l'estació de tren de Puigcerdà.

La primera de les rutes també permetrà arribar fins a l'estació d'esquí de Portè o anar a Perpinyà a través de la parada de Montlluís. Els habitants de Montlluís i Portè tindran dues expedicions per anar a l'Hospital de Cerdanya i a l'estació de tren de Puigcerdà: una a les 8.40 hores i que arriba a les 9.30 hores a l'equipament sanitari, i una altra amb sortida a les 14.05 hores. De tornada, hi ha un servei que surt a les 11.50 hores i un altre a les 16.40 hores. Aquest darrer horari permet poder agafar, des de Montlluís, l'autobús que arriba a Perpinyà a les 19.45 hores, pensat per fer-hi nit. Així, per tornar a Puigcerdà en surt un a les 6.30 hores que, amb el transbord inclòs, té unes tres hores de trajecte. En el cas de Formiguera i Er, les expedicions per anar a l'hospital i l'estació de tren surten a les 8 hores i 13.35 hores, i arriben a l'equipament sanitari a les 9.25 hores i 15 hores, respectivament. Per tornar-hi, n'hi ha una que passa a les 13 hores per l'hospital i una altra a les 17.15 hores.

El projecte ConnECT està cofinançat al 65% pel fons FEDER i té pendent d'estrenar dues línies més previstes en el projecte, i la voluntat és que entrin en servei cap a final d'any o començament del 2021. El departament de Ter-ritori i Sostenibilitat de la Generalitat, mitjançant la direcció general de Transports i Mobilitat, és el soci principal o cap de fila del projecte europeu ConnECT per ampliar i millorar el servei d'autobús de l'espai català transfronterer. Els altres dos socis són la Regió d'Occitània i el Consell Departamental dels Pirineus Orientals CD 66. A més, tota la xarxa de transport públic de la Regió d'Occitània ja es pot consultar al cercador de rutes «Mou-te amb transport públic per Catalunya», tant des de la pàgina web com a través de qualsevol dispositiu mòbil.

L'objectiu del POCTEFA és reforçar la integració econòmica i social de la zona transfronterera Espanya-França-Andorra, i se centra en el desenvolupament d'activitats econòmiques, socials i ambientals transfrontereres a través d'estratègies conjuntes a favor del desenvolupament territorial sostenible.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit