La Fundació Hospital de Puigcerdà, la qual gestiona l'atenció bàsica a la comarca, ha anunciat que a partir d'aquesta setmana el Centre d'Atenció Primària (CAP) de Puigcerdà amplia la seva plantilla de personal sanitari a fi efecte de donar un millor servei i més personalitzat als usuaris.

Segons ha avançat la Fundació, el CAP de Puigcerdà, el que atén més pacients de la Cerdanya perquè la meitat de la població de la comarca viu a la capital, incorpora a la plantilla una nova infermera que permetrà treballar amb Unitats Bàsiques Assistencials (UBA). Aquestes unitats bàsiques estaran integrades per un metge i un infermer.

Fonts de l'ens mèdic han remarcat que «amb aquesta mesura, es reduirà el nombre de pacients assignats a infermeria amb la intenció de «millorar la qualitat i l'accessibilitat en l'atenció sanitària a la població». D'aquesta manera el CAP de Puigcerdà, situat a la plaça Santa Maria ocupant bona part de l'edifici de l'antic hospital, comptarà a partir d'ara amb un total de cinc Unitats Bàsiques Assistencials. L'ampliació implica una redistribució dels pacients.

Les mateixes fonts han informat que tots els pacients podran conèixer la reorganització i els canvis d'assignació d'infermeria que els afecti directament a través de la web de l'ens o de l'aplicació la Meva Salut. Hi haurà un procés d'informació als usuaris sobre els canvis en els seus referents mèdics quan demanin cita prèvia.