Investigadors de la Universitat de València han dut a terme un projecte d’anàlisi de materials que formen l’antiga Farmàcia Esteva i que han de donar llum a què s’hi feia i amb què es treballava. La setmana exposaran els resultats del que han analitzat, des de micromostres fins a les capses que es feien servir.

Dins del programa d’actes de les Jornades Europees del Patrimoni Cultural, l’Ajuntament de Llívia ha programat pel pròxim dissabte dia vuit d’octubre, la a les set de la tarda, la conferència «Recipients i apotecaries històriques sota la lupa», en la qual es donaran a conèixer els resultats dels treballs duts a terme a la farmàcia Esteva, dins del projecte «Aromas Itinerarium Salutis». El treball l’exposaran els investigadors María Luisa Vázquez de Ágredos Pascual, Álvaro Solves García, Cristina Expósito de Vicente i Simona Tardi de la Universitat de València. El mes de maig aquest equip va recollir micromostres de les restes dels productes farmacèutics que hi ha al Museu , «per tal de realitzar estudis físicoquímics amb l’objectiu de conèixer la composició i identificar, així, els medicaments que formaven part de la farmàcia Esteva», segons han explicat els responsables del Museu. D'altra banda, un estudi de fotografia infraroja de les caixes policromades, que també es va fer en aquell moment segons ha apuntat el mateix Museu, «haurà permès veure amb més aprofundiment les tècniques d'execució de les caixes policromades». Els resultats d'aquest estudi també es donaran a conèixer en aquesta conferència.

Aquest treball d’investigació forma part d’un projecte europeu que té com a objectiu situar la Farmàcia Esteva i Llívia en una ruta continental sobre turisme i salut que porta per nom «Aromas Itinerarium Salutis».

El mateix dia vuit, a les deu del matí, es farà la visita «Les 5 icones de Llívia» i a les cinc de la tarda l’organització ha prevista una visita comentada a l’exposició «Cerdanya Flasback». La celebració de les jornades finalitzarà el 9 d'octubre. El museu preveu fer la tradicional jornada de portes obertes, durant tot el matí.