La denúncia contra la directora de la llar d'infants de Bellver de Cerdanya per un suposat cas de vexació injusta als nens a l'hora de menjar va quedar ahir vist per a sentència després d'un judici maratonià als jutjats de la Seu d'Urgell. En la vista oral -que va començar a dos quarts d'onze del matí i es va allargar fins a les set de la tarda- les dues parts enfrontades van mantenir les seves posicions. Així, mentre la part de la defensa de la directora va al·legar que en tot el cas el que hi havia en joc era un debat sobre el "model educatiu" i va negar o justificar algunes de les acusacions, les tres educadores denunciants van reiterar haver vist com, per exemple, la directora feia menjar el propi vòmit als nens o que els havia lligat a la cadira perquè s'acabessin el dinar.

En acabar el judici, les tres educadores denunciants -María José Pozo, Elisabeth Guiu i Laia Ortiz- van comparèixer públicament i es van mostrar satisfetes de com havia anat la sessió. Laia Ortiz va explicar que quan elles veien que es feia menjar vòmit als nens o els lligaven "fèiem tot el que podíem per evitar-ho". María José Pozo va assegurar que la directora "tenia quatre o cinc nens preferits, els pares dels quals han testificat a favor seu, però aquí estem lluitant perquè la majoria dels nens estaven afectats". Pozo va remarcar que van posar la denúncia "sacrificant" moltes coses amb la voluntat que es faci justícia. L'advocada de l'acusació, Carmen Ruiz, va demanar a la jutgessa que es modifqui el procediment per tal que sigui per delictes i que es condemni la directora amb dinou faltes, una per cada un dels nens que consten a la denúncia.

El fiscal demana 4 faltes

El fiscal va demanar per a la directora tres condemnes per maltractaments i una per vexacions, la qual cosa comportaria una pena de nou dies de localització permanent per les faltes per maltractaments i una multa de 300 euros per la falta de vexacions.