L'Hospital de Puigcerdà celebra des d'ahir la 15a edició del Curs Internacional de Socorrisme, Seguretat i Urgències en muntanya en el seu mòdul d'estiu. El curs l'organitzen el mateix hospital transfronterer en col·laboració amb la Universitat de Girona i l'entitat internacional Mountain Medicine.

La proposta formativa es desenvolupa en format semipresencial i dóna accés al Diploma Internacional de Medicina de Muntanya per a metges, el seu equivalent per a infermers i el que s'imparteix per a persones relacionades amb la muntanya sense una formació sanitària prèvia. Segons han explicat des de l'hospital, el curs serveix per "preparar els alumnes per tal que puguin valorar i fer el tractament inicial d'un accidentat i col·laborar amb eficàcia amb els grups organitzats de rescat". Així, els alumnes aborden un temari que inclou mòduls sobre orientació, meteorologia o preparació de la farmaciola de muntanya, metodologia per a la valoració i tractament inicial de l'accidentat, tècniques de suport vital bàsic, traumatologia o afectacions habituals com la hipotèrmia, els cops de calor, fractures o intoxicacions.

El curs també inclou pràctiques sobre tècniques bàsiques de muntanya i de rescat, les quals formen la part principal del mòdul presencial que es porta a terme aquesta setmana a les instal·lacions de l'hospital.