Segueix-nos a les xarxes socials:

ERC fa el salt a Puigcerdà amb una victòria que l’obliga a buscar pactes

La candidatura de Joan Manel Serra arriba als cinc regidors i s’imposa per un a Junts i Futur per Puigcerdà en un escrutini ajustat a tocar del triple empat a quatre | Les tres formacions es mostren obertes a assolir acords

ERC fa el salt a Puigcerdà amb una victòria que l’obliga a buscar pactesMIQUEL SPA

ERC ha tornat a guanyar unes eleccions municipals a Puigcerdà. La capital cerdana ha dit adeu de forma contundent a l’època de les majories absolutes i, tal com es pronosticava en molts entorns polítics locals, ha entrat a una nova era de pactes necessaris a l’Ajuntament. Després d’un recompte ajustadíssim que ha fet planar el triple empat a quatre regidors, ERC ha aconseguit el cinquè regidor i s'ha imposat a Junts, per una vintena de vots, i la nova formació municipalista Futur per Puigcerdà, amb quatre regidors respectivament.

L’alegria a les files d’ERC s'ha desfermat ja a última hora, veient que el poble l’havia assenyalat amb la responsabilitat de formar govern passant dels tres regidors del 2019 als cinc del nou mandat. Amb aquest resultat a la ma, Joan Manel Serra es perfila com a alcalde amb el suport d’algun dels seus dos contrincants, Jordi Gassió de Junts, que ha d’analitzar la pèrdua de la majoria absoluta d’Albert Piñeira, o Francesc Armengol de Futur. Amb tot, aquestes dues formacions també podrien sumar vuit cadires a la sala de plens i formar govern. 

"Per a nosaltres cinc regidors ja era un gran resultat"

Joan Manel Serra, que veu rendibilitzat els quatre anys de treball a l’oposició, ha explicat que «per a nosaltres cinc regidors ja era un gran resultat, no ens esperàvem tanta igualtat entre els altres. Ara ens tocarà treballar per arribar a algun pacte. Com que som la força més votada picarem a la porta dels dos, això està clar. Encara és aviat per dir si estem més a prop dels uns o dels altres perquè internament no hem fet aquest estudi. Ara començarem a valorar les opcions i a escoltar a tothom». El segon en vots, Jordi Gassió, ha coincidit amb Serra que com a candidatura més votada li pertoca «liderar el pacte de govern» i ha descartat des de la ideologia de base que Junts i Futur pactin per governar deixant ERC a l’oposició.  

Francesc Armengol ha apuntat que «a partir de demà ens hem de posar a treballar, Puigcerdà necessita un govern fort i estable amb les dues formacions que governin. Jo felicito ERC i els dic que a nosaltres ens trobaran per pactar i treballar. Estem oberts a tot». A Puigcerdà s’inicia ara un termini de dues setmanes de reunions, propostes i contrapropostes de pactes per acabar de perfilar un govern de coalició. Si no és així, ERC també podria governar en minoria amb, però, l’espasa de Damocles constant al damunt. 

Prem per veure més contingut per a tu