Segueix-nos a les xarxes socials:

Puigcerdà proposarà a la resta de comarca tenir dos centres de gestió de brossa

L’Ajuntament té el vist-i-plau de l’Agència de Residus i ara li falta un acord amb el Consell sobre el rol del centre de transferència de Bellver

Puigcerdà proposarà a la resta de comarca tenir dos centres de gestió de brossa

L’Ajuntament de Puigcerdà proposarà al Consell Comarcal un acord per fer viable dos centres de transferència i tractament de residus, el nou que vol crear el consistori puigcerdanès al seu terme i el que la resta de municipis impulsen a Bellver. La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Puigcerdà ha iniciat la neteja de l’antic abocador, un terreny al Camí de la Vinyola, que podria acollir l’estació municipal per a la gestió de la brossa. També acolliria una nova deixalleria domèstica i la industrial. El procés final de neteja està condicionat a la possibilitat d’obrir aquest nou equipament, el qual ja té el primer vist i plau de l’Agència Catalana de Residus i queda pendent d’un acord amb el Consell. L’òrgan comarcal és el competent en matèria de recollida de residus i impulsa amb la resta de municipis de Cerdanya la posada en marxa d’un centre de transferència a Cortàs, al terme de Bellver. Puigcerdà ja ha celebrat una reunió amb l’Agència de Residus i ara està pendent d’asseure’s amb el Consell.

La proposta de l’Ajuntament de Puigcerdà implicaria crear al seu terme un centre propi de compactació i transferència amb residus de la mateixa capi tal cerdana i dels municipis propers, la qual cosa li permetria reduir la despesa de transport. Alhora, facilitaria als industrials, la major part dels quals també són a Puigcerdà, tenir més a prop la seva deixalleria. No obstant això, la regidoria de Medi Ambient de Puigcerdà ha comunicat a l’Agència de Residus que en cap cas vol executar cap projecte que vagi en detriment del que impulsen la resta de la comarca a Cortàs, ja que els ajuntaments ja hi han destinat inversions. La millora de les dades de recollida és un tema pendent a la Cerdanya.

Cerdanya Acció pel Clima ha emès un comunicat en el qual qüestiona la gestió que l’Ajuntament de Puigcerdà està fent de l’antic abocador i l’ha instat a complir quatre reptes: «que es faci la neteja dels terrenys en un temps raonable; que es doni una sortida digna als nous contenidors acumulats; que si cal canviar el model de recollida de deixalles, que es projecti de manera correcta i amb prou consens per part de tothom; i que es projecti ràpidament una nova deixalleria i que s’instal·li en un lloc adient on no origini molèsties als veïns».

Prem per veure més contingut per a tu