01 de octubre de 2008
01.10.2008

INSCRIPCIÓ | 40È ANIVERSARI I PREMIS REGIÓ7

Cultura

El Museu de Geologia Valentí Masachs de Manresa recull una vintena de roques que decoraven palaus i cases de l'Imperi Romà

01.10.2008 | 14:52
El Museu de Geologia Valentí Masachs de Manresa recull una vintena de roques que decoraven palaus i cases de l'Imperi Romà

'Roques imperials' és el títol de la col·lecció que recull un total de 21 roques que s'utilitzaven a l'època de l'Imperi Romà per decorar palaus i cases i que, ara, es poden veure en una exposició al Museu de Geologia Valentí Masachs de l'Escola Universitària Politècnica de Manresa.

El seu director, Joaquim Sanz, explica que eren roques d'ús exclusiu de l'emperador i d'algunes famílies benestants properes a ell. Les roques procedeixen d'un col·leccionista de Roma que les ha preparat per a l'exposició. Una mostra que, segons el director del museu, és de molt interès per a arqueòlegs i historiadors, ja que cada roca inclou una descripció geològica i la pedrera de la qual es va extreure.

El director del Museu de Geologia, Joaquim Sanz, reconeix que és molt important haver pogut recollir una vintena de roques en una sola vitrina. Les roques provenen de diferents països de la Mediterrània com Turquia, el nord d'Àfrica, Grècia, Itàlia i l'estat espanyol, en concret de la Vall d'Aran i Tortosa.

Les roques que es poden veure en l'exposició es van utilitzar primer en temples i palaus de l'Imperi Romà i, després, van servir per catedrals, esglésies i, fins i tot, alguna casa pairal, ha comentat el director del Museu de Geologia, Joaquim Sanz.

Cada roca incorpora la seva explicació, la descripció geològica i la localització de la seva antiga pedrera. A més, l'exposició va acompanyada d'un mapa de la Mediterrània on es situen els llocs on estat ubicades les pedreres. Per aquest motiu, el director del museu explica que l'exposició té un gran interès per als arqueòlegs, ja que el material que s'hi exposa ja ha estat contrastat històricament.

L'exposició es pot visitar de dilluns a divendres, de nou a una del migdia i els diumenges, d'onze a dues de la tarda. També es pot concertar una cita prèvia trucant al número de telèfon 93 877 72 41.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.