L'actor José Luis López Vázquez, protagonista de pel·lícules com "El pisito" o "Mi querida señorita", ha mort avui en el seu domicili madrileny a l'edat de 87 anys, després d'una llarga malaltia, han confirmat fonts properes a la família.

L'actor madrileny, nascut l'11 de març de 1922, duia ja una llarga temporada malalt, des del seu retorn al cinema amb la pel·lícula "¿Y tú quién eres?, d'Antonio Mercero, rodada fa un parell d'anys.

Al llarg de la seva carrera ha rebut la Medalla d'Or de Belles Arts (1985), el Premi Nacional de Teatre 2002, el Goya d'Honor 2004, a més de la Medalla d'Or al Mèrit en el Treball 1997 o la d'Or al Mèrit en la Belles Arts 2001.

Entre les seves pel·lícules destaquen títols com "Plácido", rodada a Manresa, "El Verdugo", "Peppermint Frappé", "Atraco a las tres", "La Prima Angélica" i la trilogia de "Patrimonio Nacional", de Berlanga, a més del gran èxit de televisió "La Cabina", que va rebre el Premi Emmy en 1973.

Va debutar en 1940 en el Teatre María Guerrero en l'obra "El anticuario", de Suárez de Deza i Luis Escobar, i en el cinema en 1946 en "María Fernanda la Jerezana", d'Enrique Herreros.