L'onzena edició del Festival Internacional de Cinema Negre de Manresa ja té definida la programació. El certamen, que se celebrarà entre els dies 18 i el 22 de novembre, s'estrenarà amb la pel·lícula 'Tenderness' protagonitzada per Russell Crowe i es clourà amb la projecció del film 'El lazo blanco'. La programació d'aquest any destaca per la qualitat de les cintes i pel caràcter internacional de les diferents seccions que oferiran algunes pel·lícules que no es veuran a les sales comercials fins a principis de l'any vinent. El certamen també presenta cicles gratuïts, entre els quals destaquen els dedicats al director Roman Polansky i a l'actor Jordi Dauder.

En la secció de cinema negre es projectarà 'Bad Lieutenant', una nova versió de 'El teniente corrupto' dirigida per Werner Herzog i interpretada per Nicolas Cage i Val Kilmer. També es podrà veure 'Five minuts of heaven', una producció anglesa sobre les seqüeles del terrorisme a Irlanda sota la direcció d'Olivier Hirschiegel i amb la presència de Liam Nesson i 'Un prophete', del director Jacques Audiard amb una mostra del més pur i clàssic cinema polar francès, entre d'altres films.

La secció de cinema fantàstic projectarà els films 'Dead snow', una proposta del cine noruec; 'Lesbian vampire killers', una pel·lícula anglesa obra de Phil Claydon; 'Ricky', una coproducció francesa i italiana dirigida per François Ozon protagonitzada per Sergi López amb un fill que li creixen ales; 'Paranormal activity', una pel·lícula que ha revolucionat la crítica; 'Zombieland', amb l'actor Woody Harrelson i 'The Road', un film molt aplaudit a Sitges obra de John Hillcoat protagonitzat per Viggo Mortensen i Charlize Theron.

En la pantalla d'actualitat es podrà veure 'City of life and death', guanyadora de la 'Concha de oro' a la millor pel·lícula a Donostia. Es tracta d'una cinta xinesa dirigida per Lu Chuan que retrata la invasió japonesa a la Xina durant la Primera Guerra Mundial. El Fecinema també passarà 'La Mujer sin piano', 'Fragments' i 'Fish tank'.