El Convent de Cal Rosal (Berguedà) es convertirà durant tres dies (23, 24 i 25 de juny) en una de les mostres d'art més grans de la Catalunya Central. Una trentena d'artistes vinguts d'arreu d'Europa exposaran les seves obres en la setena edició del festival Konventpuntzero. Pintura, fotografia, escultura, arts visuals, dansa o, fins i tot, ganxet, són algunes de les disciplines artístiques que conviuran aquest cap de setmana a Cal Rosal. Cada any, el festival ret homenatge a un artista i enguany seran els pintors Martí Teixidor i Carmen Mateos. Una novetat d'aquesta edició serà el projecte 'Emergents', en què alguns establiments de Cal Rosal acolliran propostes crítiques provinents de joves artistes.

El convent de Cal Rosal acollirà aquest cap de setmana una nova edició de Konventpunzero, que organitza el col·lectiu berguedà Movimentpuntzero. Es tracta d'una proposta cultural que arriba a la seva setena edició i que agrupa tota mena de propostes artístiques de diferents disciplines com la pintura, l'escultura, la fotografia, la dansa o la literatura.

Segons expliquen des de l'organització, el tema proposta per enguany és el 'pecat/error' i més d'una trentena d'artistes "crearan i conviuran per fer arribar projectes que volen anar més enllà" i "fer-nos entrar en un diàleg entre l'art i la manifestació artística".

Entre els artistes que participaran al Konventpuntzero hi ha la fotògrafa Myriam Negre, el pintor català Eudald Obiols, el fotògraf i realitzador d'audiovisuals Jordi Plana o l'escultor Hugo Bruce. A més, enguany el festival vol retre homenatge a dos artistes per la seva pintura però també per la seva vida; els pintors Martí Teixidor i Carmen Mateos.

A més, fins el 30 de juny, alguns establiments de Cal Rosal s'hi realitzarà el projecte Emergents, en què joves artistes exposaran propostes crítiques amb la intenció d'"interactuar entre la població i l'aspecte més restringit de l'art". La voluntat del projecte és apostar per artistes poc reconeguts i que no tenen els mitjans ni els espais on expressar-se. Una de les exposicions serà una biblioteca instal·lada en un centre de massatges.