E

l més d'un centenar de cadires que es van col·locar dijous a la nit al claustre del Museu Comarcal, plenes. Els bancs ubicats als laterals del pati, també. Gent asseguda a terra i d'altres, drets. Al voltant de dues-centes persones van assistir, dijous, al primer dels tres concerts del Festival de Blues de Manresa, que enguany ha canviat la Carpa del Riu per aquest nou emplaçament.

L'afluència de públic va sorprendre tan a organitzadors com als mateixos músics, donada la coincidència a la mateixa hora amb el clàssic de futbol Barça-Madrid. "Sou molt valents", va dir Amadeu Casas només pujar a l'escenari, fent referència al partit. El pati del Museu Comarcal es va transformar en un acollidor espai idoni per a celebrar-hi el festival. Taules i cadires, espelmes, una barra de bar. L'acurada il·luminació va afavorir encara més a crear una atmosfera idònia per passar una nit d'estiu a la fresca amb bona música. Fins i tot hi va haver qui es va portar l'entrepà.

Amadeu Casas es va presentar a Manresa en format trio, acompanyat per Toni Pagès a la bateria i pel baixista Santi Ursul , "amb qui segurament he compartit escenari més vegades". El guitarrista barceloní, avalat per una dilatada trajectòria dins del gènere del blues, va fer un recorregut per tota la seva carrera discogràfica. El repertori no va decebre. Temes seus enllaçats amb clàssics del gènere. De fet, el trio va encetar i cloure el concert precisament amb un clàssic. Però, inevitablement, Amadeu Casas va incidir en el seu darrer treball, titulat Matèria orgànica, que ha editat recentment. Més d'una hora i mitja de bona música que va enfilar la recta final amb dos bisos que van satisfer els aplaudiments del públic.

Ahir, a l'hora de tancar aquesta edició era previst que passessin per l'escenari del claustre del Museu Comarcal el grup Gnaposs. Aquesta nit (22.30 h, entrada lliure), el concert de Lluís Coloma Trio tancarà aquesta edició del Festival, organitzat pel Sielu coincidint amb la festa major i que l'any que ve arribarà a la seva quinzena edició.