Trobar el "to" entre tètric i lúgubre que ambientés una presó al segle XIX va ser "el més difícil" del projecte per al compositor manresà Francesc Gener (1966), que signa la banda sonora del telefilm Concepción Arenal, la visitadora de presons, que avui es projecta per TV3 (22.30 h). La cinta va ser la gran triomfadora del Zoom, el Festival Europeu de Cinema per a Televisió d'Igualada en la passada edició, celebrada el novembre. Dirigida per Laura Mañá, i interpretada per una excel·lent Blanca Portillo, aquesta coproducció de TV3 va obtenir els premis al millor telefilm i millor director i el reconeixement del Jurat Jove.

L'encàrrec de signar la música d'aquesta pel·lícula li va arribar a Gener a través de Laura Mañá, amb qui ha treballat en diverses ocasions, en produccions com Sexo por compasión (2000), Palabras encadenadas (2003)i Morir en San Hilario (2005). En aquesta ocasió, explica el compositor, es tractava d'acompanyar, a través de la música, heroica, ombrívola i inquietant, la història de Concepción Arenal, una activista gallega que el segle XIX comença la seva lluita per millorar les condicions de vida dels presos i posar en marxa la reforma de les institucions penitenciàries.

En els darrers mesos, Gener, amb diferents projectes sobre la taula, ha creat la música dels documentals La gran aventura de La Canadenca, de Jordi Fortuny, i Operació Pegasus, d'Isabel Andrés, emesos per TV3.