La cantautora indie Russian Red agafarà el relleu de l'igualadí Jordi Savall en el tradicional concert estiuenc que promou el cardiòleg Valentí Fuster. Lourdes Hernández (Madrid, 1985), que es va donar a conèixer el 2008 amb I love your glasses, actuarà el 31 de juliol, a 2/4 de 10 del vespre, a la col·legiata de Sant Vicenç de Cardona.

La madrilenya, que va fitxar per una multinacional després del seu reeixit debut, va publicar el 2011 Fuerteventura amb el qual va fer el salt internacional. Amb tants admiradors com detractors, l'artista, que viu actualment a Los Angeles, va publicar el febrer d'aquest 2014 Agent Cooper, que es va posar a venda a vint-i-cinc països. Un àlbum de so radio friendly, produït per Joe Chicarelli (The Strokes) amb un marcat accent elèctric. Russian Red -que composa i escriu en anglès- actuarà a Cardona enmig d'una gira mundial que va engegar a Barcelona i a Madrid i que des de la sortida del disc i fins a final d'any la portarà a Estats Units, Mèxic, Regne Unit, Xina i Japó.

Tot i que fa més de 20 anys que Valentí Fuster promou un concert a la seva vila adoptiva, és des de fa cinc anys que s'organitza impulsat per la Fundació SHE, que promou els hàbits saludables amb l'objectiu de reduir els riscos cardiovasculars. Ara, s'anomena Concert del Cor. El preu de les entrades per escoltar Russian Red oscil·la entre els 30 euros (la més barata) i els 50 (la més cara) dependent de la ubicació a la col·legiata. Es poden adquirir a través de la web www.fundacionshe.org.