Segueix-nos a les xarxes socials:

Mor el monjo investigador de la història de Montserrat

Francesc Xavier Altés, de 66 anys, va descobrir l'atribució errònia de l'autoria d'un retaule de la Seu de Manresa

Mor el monjo investigador de la història de Montserratarxiu/salvador redó

El monjo de Montserrat Francesc Xavier Altés i Aguiló, que patia un càncer, ha mort als 66 anys d'edat, amb 44 anys de professió monàstica i 26 de sacerdoci. La missa exequial tindrà lloc a l'abadia de Montserrat avui, a 2/4 d'11 del matí, i serà retransmesa en directe per Montserrat Ràdio i TV (100,6 FM/www.montserratcomunicacio.cat).

La trajectòria d'Altés destaca per la seva tasca incansable d'investigació sobre la història de Montserrat. Va publicar els seus estudis en articles de revistes, obres col·lectives i llibres. Destaquen, per exemple, els llibres La imatge de la Mare de Déu de Montserrat (Publicacions de l'Abadia de Montserrat, 2003) o Jacint Verdaguer i Montserrat (Publicacions de l'Abadia de Montserrat, 2002).

El darrer llibre que va publicar Altés va ser Antoni Gaudí i Montserrat. El primer misteri de Glòria del Rosari Monumental (Pamsa, 2013), conjuntament amb l'arquitecte Anton Baraut Guila i el també monjo Josep Galobart i Soler. El llibre, editat amb motiu del final de les obres de restauració de l'obra de Gaudí, és una aportació a la història religiosa i artística del Montserrat dels segles XIX-XX i al paper que hi va tenir l'arquitecte modernista.

Prem per veure més contingut per a tu