12 de agost de 2014
12.08.2014

La cobla Sant Jordi s'aliarà amb el hip-hop de Kulbik a la Mediterrània

La companyia de dansa urbana i la prestigiosa formació estrenaran projecte a la fira d'enguany La fusió de cobla, un dels punts forts del certamen, es veurà també amb La Iaia i la Bisbal Jove

12.08.2014 | 00:00
Kulbik, fusió de hip-hop, mim, electrònicaÉ, es van formar el 2010

La formació musical que acompanya les sardanes és típica de Catalunya i s'anomena cobla. A la Fira Mediterrània, la relació de la cobla amb el món del pop, el rock o el folk, no és nou. El cantautor solsoní Roger Mas, per exemple, va recórrer a la Sant Jordi, la millor cobla del país, per estrenar espectacle a la fira. Ara, novament, la formació barcelonina torna, però canviant de parella i de registre, per unir-se amb un els millors grups de hip-hop de l'estat, Kulbik Dance Company, que ja van actuar a la Mediterrània el 2012, un any després d'haver guanyat el concurs Tu sí que vales. Enguany ha estat al festival off d'Avinyó amb l'espectacle que es va veure a Manresa, Cube.
Ara, en la propera Mediterrània, la Sant Jordi i Kulbik estrenaran el projecte Hip-hop & cobla, una coproducció entre la fira i el Mercat de les Flors, amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona. "No tenim cada dia la oportunitat d'assistir al naixement d'un nou projecte artístic creat a partir de dos col·lectius aparentment allunyats, com és una companyia de dansa urbana i una cobla", explica David Ibáñez, director artístic del mercat manresà. Kulbik i la Sant Jordi iniciaran a la fira manresana un laboratori de creació. En dues sessions obertes, el públic podrà degustar "la rítmica sardanística amb el beat del hip-hop i l'univers de les danses urbanes contemporànies", subratlla Ibáñez. El projecte tindrà continuïtat, durant els mesos següents, en el Mercat de les Flors. Per a Ibáñez, una de les motivacions de la fira és, precisament, apostar per noves fórmules artístiques.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.