En el marc de la setmana dels premis Lacetània i Bages de Cultura, entregats divendres, Òmnium Bages va organitzar ahir, dissabte, la segona edició d'una ruta literària, elaborada per l'escriptor Llorenç Capdevila, per diferents espais de Manresa. Durant el recorregut, que en alguns trams es va fer plovent, es va recordar dos manresans desapareguts aquesta setmana: el poeta Gabriel Mora i Arana i l'estudiós Jaume Pons.

Un dels indrets que es van visitar va ser el carrer de la Mel, on hi ha un mural del poeta manresà Gabriel Mora i Arana, que va morir aquesta setmana als 89 anys. El pas per aquest punt, que ja estava previst en el recorregut, va voler ser un homenatge al desaparegut poeta. Al seu pas per la Seu, la ruta també va recordar un altre manresà, traspassat aquesta mateixa setmana, l'estudiós Jaume Pons, molt vinculat a la basílica.

La ruta literària va reunir una quinzena de persones i va començar a la Creu de la Culla i va acabar a Crist Rei. Anava acompanyada amb la lectura, a càrrec de l'actriu Txell Vall i dels escriptors Llorenç Capdevila i Jordi Estrada, de fragments de l'obra d'autors que han retratat aquests racons com Joaquim Amat-Piniella, Jaume Serra Fontelles, Lluís Calderer, Genís Sinca, Jacint Verdaguer o Josep Maria Espinàs.