El grup gironí Sopa de Cabra tornarà a gravar cançons per a un nou disc l'estiu que ve, quinze anys després del seu últim àlbum, segons va informar ahir la formació en un comunicat. Malgrat que encara no han fixat dates al calendari, la banda preveu entrar a l'estudi l'estiu que ve per tenir a punt el nou treball en el seu trentè aniversari, el 2016.

L'abril del 2012, el líder de Sopa de Cabra durant els seus quinze anys d'existència, Gerard Quintana, ja assenyalava en una entrevista a l'agència Efe que no descartava un eventual retorn del grup, com va fer per a una gira commemorativa el setembre del 2011, encara que només si podien assumir el repte de presentar nous temes.

Al comunicat fet públic aquest dissabte asseguren que "els membres de Sopa de Cabra som conscients que no haguéssim pogut fer mai sols el camí que hem fet. Des dels inicis a Girona amb La Maqueta, al Ben Endins del Zeleste, al Bona Nit Malparits del Razzmatazz, fins a El Retorn amb tres concerts al Palau Sant Jordi, el públic s'ha revelat sempre com una part essencial d'aquesta aventura". És per aquest motiu, insisteixen, que volen "fer còmplice" el seu públic des del primer moment d'aquest nou projecte "que iniciem ara amb molta il·lusió, i amb el qual complim el desig de gravar noves cançons com ja vam anunciar fa tres anys després de finalitzar la gira del 2011".

Sopa de Cabra va protagonitzar el setembre del 2011, deu anys després de la seva dissolució, tres concerts al Palau Sant Jordi. El retorn de la banda gironina, que havia de consistir en un únic concert, es va transformar en set actuacions a Catalunya i Balears.