La isla mínima, d'Alberto Rodríguez, amb 17 nominacions, i la coproducció catalana El Niño, de Daniel Monzón, amb 16, parteixen com a favorites als Premis Goya 2015. Així ho va fer públic ahir l'Acadèmia del Cinema espanyol. El Niño aspira al Goya com a millor pel·lícula, millor direcció, millor guió original, millor música original i millor actor de repartiment per Eduard Fernández, que competirà amb José Sacristán, per Magical girl, i Karra Elejalde, per Ocho Apellidos Vascos. La també producció catalana 10.000 km ha estat nominada a la millor direcció novell i per actor i actriu revelació.

El Niño competirà amb La isla mínima,Loreak, Magical girl i Relatos salvajes en la categoria de millor pel·lícula i el seu director, Daniel Monzón, ho farà amb Alberto Rodríguez per La isla mínima, Carlos Vermut per Magical girl i Damián Szifron per Relatos salvajes pel Goya a la millor direcció.

El director de 10.000 km, Carlos Marqués-Marcet, competirà pel Goya a la millor direcció novell amb Esteban Roel i Juanfer Andrés per Musarañas, Curro Sánchez Varela per Paco de Lucía: la búsqueda i Beatriz Sanchís per Todos están muertos. L'actor del film de Marqués-Marcet, David Verdaguer, aspira al premi a millor actor revelació, i tindrà al davant Jesús Castro per El Niño, Israel Elejalde per Magical girl i Dani Rovira per Ocho apellidos vascos. La intèrpret de 10.000 km, Natalia Tena, també aspira al Goya a millor actriu revelació. Les altres nominades en aquesta categoria són Yolanda Ramos per Carmina y amén, Ingrid García-Jonsson per Hermosa Juventud i Nerea Barros per La isla mínima. El lliurament dels guardons es farà el dissabte 7 de febrer amb l'actor i monologuista Dani Rovira de conductor de la gala.