El compositor nord-americà James Horner, que va guanyar dos Oscar per la banda sonora de Titanic i va crear també la música d'altres èxits de la cartellera com Avatar i Braveheart, va morir ahir després que s'estavellés la seva avioneta privada a Califòrnia. "Hem perdut una persona meravellosa, amb un cor enorme i un talent increïble", va escriure a Facebook la seva assistent personal, Sylvia Patryc-ja. El vehicle va caure a prop del bosc nacional de Los Pacres, a uns 96 km al nord de la ciutat de Santa Bárbara.

Al llarg de la seva carrera, Horner va rebre deu nominacions als Oscar i en va guanyar dos per la banda sonora de Titanic (1997) i per la cançó original de la pel·lícula, My Heart Will Go On, interpretada per la cana-denca Céline Dion. Horner també va obtenir candidatures per les bandes sonores dels films Alien, Apollo 13, A Beautiful Mind, Avatar, Braveheart, Field of Dreams i House of Sand and Fog, a més de la cançó original Somewhere Out There, de la pel·lícula infantil An American Tail (Fievel y el Nuevo Mundo). Entre les més de cent bandes sonores que va compondre es troben també The Mask of the Zorro, Legends of the Fall, Casper, Jumanji i The Amazing Spider-Man.

Nascut a Los Angeles (Califòrnia) el 1953, Horner va començar a tocar el piano als cinc anys i es va formar a Londres, al Royal College of Music, segons una biografia publicada en el lloc web especialitzat en cine International Movie Data Base. A la dècada dels 70, Horner va tornar a Califòrnia per continuar estudiant música en dues universitats d'aquest estat, fins que es va doctorar en Teoria i Composició de Música a la Universitat de Califòrnia-Los Angeles (UCLA).