El curtmetratge Zero del cineasta manresà David Victori va ser guar-donat ahir en la categoria Cine365 Film del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, que es clou avui a Sitges. L'obra de l'autor bagenc, que es podrà veure demà passat, dimarts, a Bages Centre en una sessió organitzada pels Multicines i Regió7, va merèixer la màxima recompensa del jurat ex aequo amb Caradecaballo, de Marc Martínez Jordan, en una competició en què van participar vint-i-vuit treballs. El premi implicarà la coproducció d'un llargmetratge dirigit per David Victori.

La història va començar fa tres anys a Venècia, quan Victori va guanyar el YourFilm Festival de Youtube en un certamen inclòs en la reconeguda convocatòria cinematogràfica de la ciutat dels canals, amb la participació de treballs d'arreu del món. El curtmetratge triomfador, La culpa, va ser el passaport cap a una recompensa consistent en l'oportunitat de dirigir un film produït per Ridley Scott i Michael Fassbender.

El mes passat, tres anys després, de nou amb Venècia com a escenari, el resultat d'aquell guardó va veure la llum. Zero es va estrenar en el marc del degà dels grans festivals preludiant el que ha de ser un llarg itinerari pels principals certàmens del gènere. Sitges ha estat el primer capítol d'aquest recorregut, i l'experiència no ha pogut ser més lluïda.

"Encara n'hem de parlar, però la participació dels patrocinadors de la categoria en què hem guanyat en la producció d'una pel·lícula serà per a algun dels projectes que ja tinc entre mans, i no pas per a un llargmetratge nou", va explicar ahir Victori a Regió7 abans de la gala de lliurament de premis. Zero es presentarà properament a diferents ciutats de l'estat, com Madrid i Mallorca, però abans passarà per Manresa, en la sessió organitzada per Multicines Bages Centre i Regió7. La cita és per a aquest dimarts a les 20.15 h, en una vetllada en què es projectaran també Reacción i La culpa, els seus dos treballs precedents, i per a la qual ja no queden invitacions.