La tornada a la música de Phil Collins després de tretze anys de silenci ha aixecat polseguera entre els detractors del músic britànic, que han recollit milers de signatures per demanar-li que abandoni la idea de tornar a ficar-se en l'estudi.

"Al món hi ha ja massa sofriment tal com és. Cal aturar això", diu una petició en to satíric publicada a la pàgina web Change.org que ha sumat 4.350 adhesions i que ha provocat una contracampanya de suport al exbateria de Genesis.

"Hem cremat selves, enverinat oceans, contaminat l'aire, enviat escombraries espacials a l'òrbita terrestre i generat suficients deixalles per cobrir països sencers. És el moment de dibuixar una línia a la sorra i aturar aquesta bogeria. No podem permetre que Collins torni al treball o les futures generacions mai ens ho perdonaran", assenyala un dels signants.

La petició ha generat agres discussions entre els seguidors de l'autor d'èxits com "Easy Lover", que han exigit que es "elimini" la campanya, i els seus promotors, que volen enviar una carta a l'ONU perquè l'organisme internacional posi fre al nou àlbum de Collins.

"La gent que ha signat això s'ha vist que era una broma, però no tots ho han entès. És obvi que no és una petició seriosa. Algú pensa de veritat es va a enviar una carta a l'ONU?", Va puntualitzar el creador de la campanya per sortir al pas de les crítiques.

Més de 3.250 persones s'han sumat per la seva part a la campanya d'alè a Collins, "un dels compositors més apassionants de la nostra època", que va publicar el seu últim àlbum amb temes originals en 2002.

"És un dels bateries més icònics de la història, la seva discografia és vasta i el seu talent és profund", afirma el text de suport al compositor, que als seus 64 anys ha fet marxa enrere en la decisió de retirar-se de la música que va anunciar en 2011.

"Oficialment, ja no estic retirat", va declarar a finals d'octubre Collins, que ha superat una mala ratxa en la qual ell mateix reconeix que va matar el temps "veient la televisió i bevent", però que preveu gravar nous temes en els propers mesos i iniciar una gira 2016.