Segueix-nos a les xarxes socials:

Fernando Trias de Bes s'endú el Campanar en el concurs de cinema amateur de Navàs

L'escriptor i economista va recollir el premi per "La gran invención", diumenge, a l'Escola Diocesana

La sala d'actes de l'Escola Diocesana de Navàs es va omplir, diumenge, en el seu lliurament de premis del XXXIV Concurs de Cinema Amateur de Navàs (animació, documental, ficció i millor obra presentada,), organitzada per FotoFilm Navàs i que va incloure l'actuació dels alumnes l'escola de música.

La gran invención, de l'economista Fernando Trias de Bes, un fals documental que situa l'espectador a l'any 2027, quan la Unió Europea ja no existeix a causa d'una pel·lícula, es va endur el Campanar i 250 euros a la millor obra. El mateix autor, que va recollir el guardó d'un dels concursos de cinema més antics de Catalunya, va explicar anècdotes sobre el rodatge, i va esperonar Fotofilm Navàs a tirar endavant el certamen. La gran invención ha estat preseleccionada als Goya.

Pel que fa a la resta de guardonats, el primer premi de ficció va recaure en el treball They will all die in space, de Javier Chillón, una pel·lícula ambientada en una nau espacial a la deriva; mentre que el segon va ser per a Y mañana navidad, d'Héctor Rull, on un home té alguna cosa a dir a la família de la seva dona en un sopar de Nadal. Pel que fa a les pel·lícules d'animació, el primer premi se'l va endur Portrait of a wind-up maker, de Darío Pérez, que destaca per uns excel·lents gràfics; i el segon per Hi! I'm new, de Mario Serrano, la història d'un dinosaure en el seu primer dia de feina. Finalment, el millor documental va ser per a Garbanzos con azúcar, d'Antonio Aguilar, que narra en primera persona el bombardeig a Màlaga durant la guerra civil; i el segon per Summud, d'Ander Iriarte, que explica la visió d'uns observadors bascos a Palestina.

Els promotors Fotofilm Navàs es va mostrar molt satisfets del nivell de les pel·lícules així com de la xifra de projectes rebuts (306) tot i ser inferior al de l'any passat. De tots aquests se'n van seleccionar 25 entre les tres categories.

Prem per veure més contingut per a tu