El grup barceloní Manel ha posat a la venda aquest divendres el seu nou disc, 'Jo competeixo', un àlbum que la pròpia banda presentarà en viu a Manresa, al teatre Kurssal, l'11 de novembre. Les entrades es posaran a la venda el dijous, 21 d´abril a partir de les 18 h a taquilles i per Internet. El preu serà de 32 € (30 euros Carnet Galliner i menors de 25 anys).

El juny de 2011 Manel va presentar a la sala gran ´10 milles per veure una bona armadura´, en un concert en què es van exhaurir les entrades només 14 minuts després de posar-les a la venda. Dos anys abans, el 12 de febrer del 2009 el grup també va fer al Kursaal un dels primers concerts en un gran teatre per presentar el seu primer álbum, ´Els millors professors europeus´; que estava programat a la sala petita i es va haver de traslladar a la sala gran.

El disc ´Jo competeixo´ inclou onze cançons i es ven des d´avui en format físic -CD i doble vinil- i digital. A diferència dels anteriors, Manel ha comptat amb el productor nord-americà Jake Aron, que ha col·laborat amb artistes com ara Grizzly Bear, Jamie Lidell, tUnE-yArDs i Chairlift i ha produït el debut del raper Le1f, entre altres. ´Jo competeixo´ es va enregistrar en dues fases, entre el novembre i el desembre de l´any passat. La primera, en un estudi situat en una antiga església de Woodstock, i la segona ,a l´estudi de Jake Aron, a Nova York.

Les onze cançons han estat masteritzades a Sterling Sound per Chris Gehringer -que ha treballat amb Rihanna, Madonna, Drake, Nas i Wu-Tang Clan. Són aquestes: ´Les cosines´, ´Cançó del dubte´, ´Arriba l´alba a Sant Petersburg´, ´La serotonina´, ´Temptacions de Collserola´, ´M´hi vaig llançar´, ´L´espectre de Maria Antonieta´, ´BBVA´, ´Sabotatge´, ´Avança, vianant´ i ´Jo competeixo´, que dóna nom a l´àlbum.