El GiraCirc de Collsuspina, el primer festival de circ de la Catalunya Central, va aconseguir atraure 1.500 espectadors en la seva primera edició. L'objectiu dels organitzadors, l'Ajuntament i l'associació Desperta Espurnes, és doblar aquesta xifra en la segona edició, que se celebrarà del 19 al 21 d'agost. De cara a aconseguir-ho, l'aposta ha estat transformar un festival d'un dia i mig en un festival de tres dies i oferir una programació molt més àmplia, amb una gran varietat de disciplines de circ a càrrec de companyies catalanes i artistes colombians. La clau per poder-ho tirar endavant ha estat l'increment de l'aportació de la Diputació de Barcelona, que passa de 3.000 a 6.000 euros, destaca Xavier Vinuesa, de Desperta Espurnes.

Pel que fa a la programació, que ja s'ha començat a donar a conèixer, destaquen l'experiència de Karoli L'home bala; els muntatges amb molt de rodatge de Circ Los i Pessic de circ i la presentació de La Bella Tour, segons destaca el director artístic, Moi Jordana, artista sallentí que ara resideix a Moià i que també és membre de Desperta Espurnes. Jordana també presenta espectacle al GiraCirc: The Vals Paper.

La programació començarà divendres al vespre amb una gala en la qual ja hi ha confirmats Alba Comella amb un número de corda, un número de trapezi doble i Dule, un malabarista serbi. La nit de divendres inclourà un espectacle de cabaret burlesque, Reina de Reinas, destinat a públic adult, a càrrec de la companyia colombiana Capela Cabaret.

L'actuació de dissabte al migdia serà Sidecar, de Pessic de circ; mentre que a la tarda hi haurà una successió de propostes: les acrobàcies i trapezi doble dels Chifleurs, The Vals Paper i, com a colofó, Cabaré Paròdia de Circ Los. A més, amb la nit arribarà l'espectacle de llum i foc d'Improvistos Krusty Show.

De cara a diumenge, l'espectacle de migdia anirà a càrrec de La Bella Tour; i la tarda s'ha reservat per a Karoli L'home bala. Clourà el festival el colombià Monte amb el xou de clown i circ C'est la vie.

Dos espais de joc

Les jornades de dissabte i diumenge oferiran dos espais de joc, un per a infants de 0 a 3 anys, amb jocs de fusta a càrrec de Pájaro Carpintero del Moianès; i un taller de circ per a nens i nenes més grans amb trapezi, malabars, corda... Seran les úniques activitats de pagament, que es gestionaran a través d'unes polseres que es podran comprar al mateix lloc o bé prèviament a través de giracirc.cat. Les polseres i marxandatge com samarretes es posaran a la venda a partir del juny. Les polseres valdran 3 euros per cada jornada, i 5 euros pels dos dies.

La música també és una de les apostes. Repetiran Diversions als vermuts musicals, la nit de dissabte es clourà amb els maresmencs Pachawa Sound i tancarà les vetllades DJ Kurutsa. A més, al GiraCirc hi tornarà a haver el cafè del circ, l'espai d'acampada, la fira d'artesans i s'ampliarà a mitja dotzena el nombre de food trucks.