2 de febrer del 2009 al Kursaal

Eren el grup revelació de la temporada i arribaven a Manresa per presentar el seu primer disc, 'Els millors professors europeus', que feia tres mesos que havia sortit a la venda. Però el disc sonava, Manel aportava aires frescos, lletres d'escolta atenta i ja havien rebut els primers reconeixements. La visita va crear expectació: el concert previst a la Sala Petita del Kursaal es va traslladar a la Gran. No van omplir però anaven pel bon camí.

28 d'agost del 2009 a Sant Domènec

Van tornar a la capital del Bages sis mesos després amb 10.000 còpies venudes i amb la constatació que en pocs mesos havien recorregut el camí de l'anonimat a l'èxit. La plaça de Sant Domènec de Manresa, en la primera jornada de concerts de Festa Major, ensumava el fenomen Manel. El grup connectava amb un públic heterogeni, se sustentava en una prosa amb relats costumistes, oferia un directe potent i situava l'ukelele a primera fila.

29 de juny del 2011 al Kursaal

El concert dels rècords. Manel tornava al Kursaal amb el seu segon treball, 10 milles per veure una bona armadura. Les 800 entrades es van posar a la venda el dimarts 10 de maig a les 18 h: a les 18.14 ja s'havien exhaurit. El fenomen Manel ja era un fet i arrasava per on passava. Aquí també. Encara no s'havia obert el teló del Kursaal que la sala s'omplia d'aplaudiments i brogit. Era obvi, però els 800 afortunats encara se'n recorden.

23 de setembre del 2011 a Silenci

Quan encara no havia actuat Manel el 29 de juny però les entrades ja estaven totes exhaurides, la sala Silenci anunciava una segona cita amb el grup de moda per al 23 de setembre. '10 milles per veure una bona armadura' ja liderava la llista de vendes a tot l'estat; només cantautors com Serrat i Llach havien tingut el mateix privilegi. Manel va actuar a Silenci amb tot el paper venut i amb una actuació rodona: pop-folk amable amb el públic rendit.

11 d'abril del 2014 a la sala Stroika

La cinquena i fins ahir darrera visita de la banda que va elevar el folk a cotes de pop va ser l'11 d'abril de fa dos anys a la sala Stroika per presentar el seu tercer disc, 'Atletes, baixin de l'escenari', pràcticament un any després de la seva sortida al mercat. Manel va omplir la sala en un concert amb un directe rodat i relaxat que es va cloure als antípodes dels primers compassos: interacció total amb el públic trencant la quarta paret. Sí, Manel també.

11 de novembre de 2016

Des del 10 d'abril, quan va sortir a la venda, el disc 'Jo competeixo' no ha abandonat les llistes de vendes estatals. El passat divendres van presentar-lo a Manresa, en el que ha estat la tercera actuació del grup al teatre Kursaal. Amb les entrades (30 i 32 euros) exhaurides. Novament. No en 14 minuts, com va passar en la seva visita del 2011, però sense despentinar-se.