La primera fotografia mostra Arda Turan i Aleix Vidal saltant amb el puny alçat en senyal d'alegria per la il·lusió de començar una temporada amb el Barça malgrat la sanció de la FIFA. La darrera imatge, a doble pàgina, és l'expressió pura de l'eufòria: tota la plantilla posa davant la càmera sota una pluja de confeti davant l'arc de campions de la Supercopa espanyola i el trofeu guanyat davant del Sevilla al Camp Nou. Una i altra instantània formen part de Barça. Emoció, gols i victòria, un nou treball de Miguel Ruiz, el fotògraf oficial de l'equip blaugrana, que disposa aquest cop dels textos de Natàlia Arroyo, actual responsable de la selecció catalana femenina de futbol.

La trajectòria del Barça durant la temporada 2015-16 va tenir els moments àlgids de la conquesta de la Lliga i la Copa del Rei, el desencís de l'eliminació de la Lliga de Campions contra l'Atlètic de Madrid i la tristor per la pèrdua d'un dels mites indiscutibles de la història culé, Johan Cruyff. Durant aquest periple, que es perllonga fins als primers mesos de la campanya actual, Miguel Ruiz va ser l'únic fotògraf que va poder penetrar en la intimitat del vestidor i dels espais reservats de la plantilla, i el resultat del bon ofici de l'autor és un llibre de fotografies inèdit que el segell editorial manresà Angle publica per vuitè any consecutiu. Des del primer triplet, en l'any inaugural de l'era Guardiola, el volum ha acudit fidel a la cita amb els barcelonistes.

El llibre consta de set capítols que repassen els èxits i els fracassos de l'equip. En el recorregut que proposa Ruiz es pot veure, entre altres imatges, la cara de dolor de Rafinha quan va caure lesionat a Roma, l'alegria de Messi lluint la cinquena Pilota d'Or davant l'afició blaugrana, el crit de ràbia de Piqué després de marcar contra el Madrid, el somriure inesborrable de Dani Alves i la satisfacció d'Alcácer en la seva presentació.