Chuck Berry, un dels grans padrins i fundadors del rock gràcies al tema "Maybellene", llançat el 1955, va morir aquest dissabte als 90 anys d'edat, segons ha informat la policia del comtat de St. Charles, a Missouri (EUA).

En un missatge al seu compte de Facebook, la Policia del comtat de St. Charles va confirmar la mort de Charles Edward Anderson Berry Sr., més conegut com Chuck Berry.

"El Departament de Policia del comtat de St Charles tristament confirma la mort de Charles Edward Anderson Berry Sr, més conegut com el llegendari músic Chuck Berry", ha informat en un comunicat la Policia de St Charles.

La policia del comtat de St Charles, a Missouri, ha assenyalat que va rebre un avís per una emergència sanitària a les 12.40 hores al carrer Buckner.

Dins de l'habitatge dels treballadors dels serveis d'emergència van trobar a un home inconscient i tot l'ús de tècniques de reanimació no es va poder fer res per la seva vida. La mort va ser certificada a les 13.26 hores.

La família de Berry ha demanat privacitat en aquests moments de dol.

El passat 18 d'octubre, just el dia en què va complir 90 anys, el guitarrista i autor de temes mítics com "Johnny B. Goode" va anunciar que anava a llançar aquest any "Chuck", el seu primer disc nou en 38 anys després de "Rock It ", publicat el 1979.

En aquest àlbum, dedicat a la seva esposa Themeta, amb qui estava casat des de 1948, va treballar el grup de confiança de Berry, inclosos els seus fills Charles Berry Jr (guitarra) i Ingrid Berry (harmònica), a més de Jimmy Marsala (baix), Robert Lohr (piano) i Keith Robinson (bateria).

Ja el 2012, Berry va revelar que tenia un grapat de cançons escrites fa més de 20 anys i que pretenia donar-los sortida en un nou disc.

L'artista mort va ser un dels fundadors del rock gràcies al tema "Maybellene", llançat el 1955, i en la seva biografia del Saló de la Fama del Rock es llegeix: "Després d'Elvis Presley, només Chuck Berry ha tingut més influència a l'hora de donar forma i desenvolupar el rock & roll ".

Autor de clàssics com "Johnny B. Goode", "Sweet Little Sixteen", "School Days" "Rock and Roll Music" i "Back in the USA", Berry va beure de la música primerenca de The Beatles, The Rolling Stones i The Beach Boys, entre d'altres.