Justin Bieber no podrà trepitjar terra xinesa. El cantant visitarà els pròxims mesos Japó, Indonèsia, Filipines, Singapur i Hong Kong, però la seva gira 'Purpose' no podrà fer parada al país més poblat del planeta a causa del seu comportament. El règim de Xi Jinping ha emès un comunicat a través de l'Oficina de Cultura de Beijing en el qual explica les raons d'aquest veto.

"Justin Bieber és un talentós cantant, però també és un controvertit jove estranger. Per tal de mantenir l'ordre en el mercat xinès i purificar el context de les presentacions xineses, no és adequat portar artistes amb mal comportament. Esperem que a mesura que maduri, Justin Bieber pugui seguir millorant les seves pròpies paraules i accions, i veritablement es converteixi en un cantant estimat pel públic ", deia l'informe oficial.

Aquesta animadversió per l'ídol canadenc no és una cosa nova. L'homenatge que va retre el 2014 al Japó als caiguts durant la Segona Guerra Mundial va ser pres com afront per la República Xina, a la qual no van servir de res les reiterades disculpes del músic de 23 anys.

Així mateix, al desembre de 2016 les institucions argentines van advertir a l'estrella musical que si trepitjava sòl argentí havia d'atenir al seu arrest immediat després de ser acusat per un jutge d'agredir i robar a un fotògraf després d'un concert a Buenos Aires l'any 2013.

Els believers de Mig Orient també s'han vist obligats a adquirir en altres països el seu últim àlbum, ja que la portada va ser censurada a diversos països d'Orient Mitjà. A més, les portes d'Oman es van tancar el 2013 al considerar-lo un artista "llibertí".

Però si recopilem les malifetes del nen mimat de la música podríem fer un mapamundi de països on és considerat persona non grata. L'any passat va cabrejar moltíssim als seus seguidors espanyols després d'estampar un cop de puny a la cara d'un dels milers de fans que el van veure al Palau Sant Jordi.

Tampoc va fer pocs amics a l'equip de 'El hormiguero' i en el radiofònic de 'Yu, no et perds res' (Els 40 Principals), després de desaparèixer de l'estudi en plena entrevista sense donar un motiu. Sonats són també els seus menyspreus als fotògrafs.

A Austràlia no li van perdonar el seu comportament amb 5.000 joves que el van esperar hores sota el sol per sentir-lo cantar nomès tres temes. El 2010 es van prendre la revenja i va ser rebut al país oceànic amb una pluja d'ous. Tampoc volen ni veure'l a Mèxic després de la seva actitud irrespectuosa durant una visita a les ruïnes maies a Tulum. Ell i el seu seguici ho van fer bevent cervesa i organitzant un sonat escàndol que va obligar els responsables a convidar-los a abandonar el recinte.

Sonat va ser també el seu intent de treure un macaco de forma il·legal durant una visita a Alemanya al maig de 2013. Quan les autoritats de la frontera van comprovar que no portava cap document de l'animal, no només li van impedir dur-se a la mascota, també va haver de pagar una quantiosa multa.