Aquest dimecres, 7 de març, a les 8 del vespre, l´òpera torna a la Sala Gran del Kursaal amb la representació de ´Don Carlo´ de Giuseppe Verdi. Interpretada pels Amics de l´Òpera de Sabadell i l´Orquestra Simfònica del Vallès, és una de les grans obres mestres del compositor que després d´estrenar-se a Sabadell passarà per 8 ciutats catalanes, entre les quals hi ha Manresa. Amb aquest muntatge l´Associació d´Amics de l´Òpera de Sabadell celebra el seu 35è aniversari.

´Don Carlo´ és una òpera en quatre actes (sobretitulada en català), amb text de François Joseph Méry i Camille du Locle, basat en el poema dramàtic "Don Carlos, Infant von Spanien" de Friedrich von Schiller.

Estrenada en versió italiana a l´Scala de Milà el 10 de gener de 1884; ´Don Carlo´ és una òpera amb personatges magistralment dibuixats i àries esplèndides, grans cors, música inspiradíssima i un dramatisme intens que no deixa ningú indiferent. Daviel Gil de Tejada dirigeix el cor i l´orquestra, que compta amb Aleksandar Krapovski com a concertino.

Com a activitat prèvia a la representació de del´òpera al Kursaal, una hora abans de la funció hi haurà una xerrada a l´entorn d´aquesta òpera. Les entrades per veure ´Don Carlo´ tenen un preu de 42€ euros (40€ amb Carnet Galliner, menors de 25 anys i majors de 65) i es poden comprar a les taquilles, per telèfon (93 8723636) i per internet a www.kursaal.cat.