Els cineastes manresans repetiran avui presència al Clam-Festival Internacional de Cinema Solidari i protagonitzaran la xerrada De la passió pel cinema a l'òpera prima, que tindrà lloc a partir de les 19 h a l'auditori de l'Espai Plana de l'Om de Manresa. En la trobada, que és oberta al públic, hi participarà també el crític Miguel Fernando Ruiz de Villalobos.

Tant Quinto com Victori estrenaran el seu primer llargmetratge aquest any. David Victori veurà a les pantalles la pel·lícula El pacto, un thriller de terror que té Belén Rueda com a actriu protagonista. Per la seva part, Gerard Quinto és el codirector, juntament amb Esteve Soler i David Torras, de la comèdia negra 7 raons per fugir, que tracta sobre els tabús socials.

Un altre dels punts culminants del darrer cap de setmana del Clam serà la taula rodona Dones cineastes. Situació actual i reptes de futur, que se celebrarà demà dissabte, a les 18 h, a La Creueta de Navarcles, amb entrada lliure. L'actriu Nausicaa Bonnín, la directora Mireia Ros, la productora Giovanna Ribes i Montse Majench, vicepresidenta de Dones Visuals, parlaran sobre la dificultat que tenen les dones per accedir als llocs preminents de la indústria cinematogràfica i audiovisual a Catalunya. L'actriu i professora Mireia Iniesta moderarà la taula.