Festes de la Baronia de Pinó, Bagà

Dissabte, a les 11.30 h, a l´església de Sant Esteve, nombrament del comendador templer del Berguedà a càrrec dels Templers del Comtat de Barcelona. A les 18 h, inauguració del mercat d´ambientació medieval, agroalimentaris del Berguedà, grups de recreació, tallers, tir amb arc, trobadors, soc àrab, jocs infantils, artesans, demostració d´oficis, taverna medieval al pati d´armes de palau i, a la nit, còctels de l´alquimista. A les 18.30 h, al parc de la Vila, batalla campal i assalt al campament. A les 19 h, recital de joglars a la plaça Porxada. A les 22 h, concert dels Joglars de Ripollet a Palau. A les 23.30 h, presentació dels grups de recreació a la plaça Porxada i espectacle de cloenda amb els Diables de Puig-reig. Diumenge, a les 10 h, inauguració del mercat medieval, artesans, tallers, exhibició d´aus rapinyaires, jocs infantils a Palau, taverna, etc. A les 11 h, torneig de tir amb arc a la plaça de Sant Roc. A les 11.30 h, vida en un campament medieval, xerrada sobre armament a càrrec d´Arx Corpus Dei Cordis, al pont de la vila. Destil·lació i degustació de licors al campament del Calíc, a càrrec d´Andreu Vidal. A les 13 h, exhibició de lluita medieval a la plaça Porxada a càrrec de la companyia Almogàvers i Arx Corpus Dei Cordis.

Festa major de Súria

Dissabte, de 10 a 14 i de 16 a 19 h, a l´avinguda del Cardener, súper tobogan d´aigua. A les 18 h, a la plaça de la Serradora, jornada castellera amb les colles Margeners de Guissona, Vailets de Gelida i Salats de Súria. A les 19 h, des de la plaça de Sant Joan, pedalada popular. Activitat oberta a tothom. A les 20 h, als carrers del centre, Lindy Hop amb l´associació de ball Bon Hop de Swing. A les 21 h, xaranga Sforzando. A les 23.30 h, a la plaça de Sant Joan, ball amb l´orquestra Centauro. A les 03 h, ball amb Video Road Show, festa jove amb xou de DJs. Diumenge, a les 11 h, al parc Macary i Viader, inflables d´aigua. A les 19 h, a la plaça de Sant Joan, concert de l´orquestra Swing Latino. A les 22 h, davant de la casa de la vila, concert i tocades amb la Banda de Cardona. Tot seguit, passacarrers. A les 23.30 h, a la plaça de Sant Joan, ball amb l´orquestra Swing Latino. Dilluns, a les 19 h, a la plaça de Sant Joan, zumba. A les 23 h, des del pont de Salipota, castell de focs. A continuació, a la plaça de Sant Joan, ball amb l´orquestra Juniors. Programa complet a: www.suria.cat.

Festa Gran de la Plaça Catalunya, Manresa

Dissabte, de 10 a 12 h, al pavelló del Pujolet, tirada popular de bitlles catalanes. De 16.30 a 20.30 h, al parc Vila Closes, tobogan d´aigua de 50 metres, jocs infantils i festa de l´escuma. De 20.30 a 22 h, a la plaça Catalunya, botifarrada popular. A les 22.30 h, ball amb l´orquestra Gran Premier. Diumenge, a les 8 h, des de la plaça Catalunya, caminada de final de curs a Salelles. A les 19.30 h, a la plaça Catalunya, cantada d´havaneres amb Cavall Bernat.

Festa al carrer Sant Domènec, Balsareny

Dissabte, a les 21 h, sopar i, tot seguit, ball.

Festa Major de Serra Alta, Hostalets de Pierola

Dissabte, a les 10 h, degustació popular de carn i vi de la terra. A les 10.30 h, parc infantil amb inflables, quads i toro. A les 18 h, canó d´escuma. A les 23 h, ball amb l´orquestra Premium. A les 02 h, discomòbil. Diumenge, a les 10 h, missa rociera. A les 13h, pallassos i vermut. A les 14 h, pica-pica.

Festes d´estiu del barri de les Cots, el Guix i la Pujada Roja, Manresa

Diumenge, a les 9 h, a la capella del Sant Crist del Guix, missa de festa major. En sortir, xocolatada amb xur-ros. A les 11 h, davant la capella, homenatge a la gent gran, amb actuació i animació del grup Els Atrevits. A les 18.45 h, davant de la capella del Sant Crist del Guix, cantada d´havaneres del grup Mar i terra, del Casal de Gent Gran de Manresa. A la mitja part, presentació de la nova pubilla, Elisabet Subirana Garcia; botifarrada i rom cremat.

Festa de Can Marcet, Igualada

Dissabte, sopar popular i ball. Organització: Associació de Veïns de Can Marcet.

European Ballon Festival, Igualada

Fins diumenge, concentració internacional de globus aerostàtics.Dissabte, a les 6.30 h, al camp de vol del Parc Central, vol de competició. Durant tot el matí, a la nau de les Encavallades del Museu de la Pell, iglú de vent: exposició dels resultats del taller creatiu La geometria de la construcció. A les 11 h, a la basílica de Santa Maria, iglú de vent: concert del Cor d´Homes. A les 18 h, al camp de vol del Parc Central, Fun Zone amb activitats infantils: rocòdrom, zorball, inflables, jumping, malabars, jardí infantil, xutòmetre i futbol aquàtic. Food trucks. A les 20 h, vol de competició. A les 22.30 h, gala de lliurament de premis. A les 23 h, Night Glow i piromusical. A les 23.30 h, concert: Sau30 i Buhos, en el marc de l´Anòlia. Diumenge, a les 6.30 h, al camp de vol del Parc Central, vol final. A les 20 h, al parc de Valldaura, iglú de vent: entrega de premis del campionat de vòlei sor-ra. Informació: ebf.cat.

Festa major del Xup, Manresa

Dissabte, al matí, demostració d´artesania i dinar marroquí. De 17 a 19 h, remullada i animació infantil a càrrec de Maneluty. En acabar, berenar. A les 18 h, partit de futbol dels veterans. A les 19 h, taller de batucada infantil amb Els Reis del So. A les 20 h, pregó a càrrec de l´arquitecte Anton Barau i el periodista Josep M. Teixidor. A les 20.30 h, botifarrada popular. A les 23 h, ball amb l´orquestra Huracan Band. Diumenge, a les 9 h, torneig de petanca. A les 11 h, 5a trobada de puntaires. A les 14 h, dinar popular i de la tercera edat.

Festa del Roser, Puigcerdà

Dissabte, de 10 a 14 i de 16 a 19 h, a les places de Santa Maria i dels Herois, parc infantil gratuït. A les 11 h, cercavila amb la Colla Gegantera i els Grallers de Puigcerdà. A les 17 h, cercavila amb els Gegants Vells de Puigcerdà. A les 18 h, a l´envelat, ball amb el grup Titanium. A les 19 h, a la plaça Cabrinetty, animació infantil amb el grup Ambauka. A les 20 h, a la plaça de l´Ajuntament, festa holi. A les 23.30 h, a l´envelat, ball amb l´orquestra Titanium i, a continuació, concert jove amb 80 Principales i Albercoks. Diumenge, a les 11.30 h, cercavila amb els Gegants i Grallers de Puigcerdà, els Gegants Vells de Puigcerdà, els Gegants de Vilallobent i la Fanfarria d´Oceja. A les 12 h, a la plaça de l´Ajuntament, animació infantil amb el mag Fèlix Brunet. A les 13 h, a la plaça Cabrinetty, sardanes amb la cobla La Principal de la Bisbal. A les 18 h, a l´envelat, concert amb La Principal de la Bisbal. A les 19.30 h, a la plaça Santa Maria, castells amb les colles de Sabadell i Santpedor. A les 23 h, a l´envelat, ball amb La Principal de la Bisbal. A continuació, actuació d´Hotel Cochambre. Dilluns, a les 9 h, 22a pujada fins a l´Estany amb el grup Batukant. A les 11 h, activitats aquàtiques per als joves. A les 11.30 h, cercavila amb la Colla Gegantera i Grallers de Puigcerdà pels barris de la Baronia i de l´Estació. A les 12.30 h, al parc Schierbeck, sardanes amb la cobla Selvatana. A les 18 h, a l´envelat, concert amb l´orquestra Selvatana. A les 23 h, a l´envelat, ball amb l´orquestra Selvatana.

Festa Major de les Brucardes, Sant Fruitós

Dissabte, matinal esportiva amb campionat de futbol/bàsquet. Amb esmorzar. A la tarda, inflables infantils. Al vespre, botifarrada amb música en directe amb el grup K-Melot. Diumenge, arrossada popular amb el concert del duet Ribot-Canals.

Fira Occitanocàtara de la vall de Lord, Sant Llorenç de Morunys

Dissabte, de 9 a 21 h, mercat medieval. De 10.30 a 13 i de 17.30 a 20 h, tallers i demostracions: escuts medievals, tèxtils, etc. A les 12 h, des del Museu-Centre d´Interpreació, visita guiada teatralitzada La indústria artesanal de teixits de llana a la Vall de Lord: el drap Piteu. A les 18 h, des del Museu-Centre d´Interpreació, visita guiada Una mostra d´arquitectura romànica: el monestir de Sant Llorenç de Morunys. A les 19 h, concert amb el grup de música medieval Festorum de 5 a la plaça Major. Diumenge, de 9 h a 15 h, mercat medieval. De 10.30 h a 13 h, tallers i demostracions: escuts medievals, tèxtils... A les 11.30 h, des del Museu-Centre d´Interpreació, visita teatralitzada La història de Sant Llorenç de Morunys del segle XV al XIX. A les 18 h, concert amb el grup local Manxa entre cordes a la plaça Major.