Més de 200 expositors, el 25% més que l'any passat, presentaran 250 novetats editorials en la 36a edició de la Setmana del Llibre en Català, del 7 al 16 de setembre, a l'avinguda de la Catedral de Barcelona. El director del certamen, Joan Sala, va explicar ahir en la presentació que entre els 204 expositors, que estaran distribuïts en 62 mòduls, hi ha 184 segells editorials, 11 llibreries, dos distribuïdors i set institucions.

Un any més, l'espai Iquiosc.cat participa en el certamen amb un espai de 100 m2 amb una mostra de cinc-centes capçaleres de revistes i premsa comarcal. L'Institut Ramon Llull dedicarà un mòdul a la venda, en exclusiva, de llibres d'autors catalans traduïts a altres llengües, entre les quals destaquen el castellà, el francès, l'anglès, l'italià i l'alemany, i també s'exposaran traduccions de literatura en català a altres llengües.

Entre les més de 250 novetats editorials que coincidiran amb la Setmana el setembre, figuren les creacions més recents de Francesc Puigpelat, Marta Rojals, Joan Margarit, Gemma Lienas, Maria Mercè Roca i el llibre de diàlegs de Carles Puigdemont amb Olivier Mouton. L'autora Ayobami Adebayo i la il·lustradora Sarah Andersen seran les convidades especials de la Setmana del Llibre.

El premi Trajectòria, que des del 1997 es lliura a un professional vinculat al món de la cultura catalana que hagi destacat en la divulgació, recau en el llibreter i activista cultural Guillem Terribas, que rebrà una obra original de l'artista Frederic Amat.