El santpedorenc Antoni Lari ha cedit més de 200 documents d'entre els segles XVII i XX a l'arxiu del poble. Un fons patrimonial de gran interés històric per a Santpedor format per pergamins, revistes, segells de diferents èpoques, actes notarials o contractes que Lari havia anat adquirint a títol personal en antiquaris i subhastes.

Entre els documents hi ha comptes de despeses municipals en temps de la guerra de Successió, manuscrits de gran valor per a l'arxiu. També hi ha una acta notarial del 1785, la resolució d'un litigi veïnal entre 1783 i 1785, un contracte de treball de principi del segle XIX, una declaració jurada del 1820, oficis militars del 1823 o un testament del 1827. L'alcalde de Santpedor, Xavier Codina, i la responsable de l'arxiu històric municipal, Mireia Vila, van recollir del santpedorenc, professor jubilat, el fons documental. Ara s'ha de catalogar per posar-lo a disposició del públic.

La col·lecció també té un ampli recull de revistes de paper de diferents èpoques on es fa referències escrites a Santpedor. Hi ha diversos números de principi del segle XX del Butlletí del Centre Excursionista de la Comarca del Bages, una publicació del 1909 de la impremta de Sant Josep de Manresa sobre la guerra de la Independència, publicacions com La Actualidad, Catalunya Artística i La Hormiga de Oro, o diversos números de la revista El Bages de mitjan del segle XX. Destaca un ampli recull de documentació sobre la batalla del Bruc en articles apareguts en premsa de l'Anoia, com són Gaseta Comarcal, El Dia de Igualada, El Igualadino, i també en premsa barcelonina i del Bages especialment a l'entorn del 1908, quan es va celebrar el primer centenari de la guerra de la Independència.