El funeral per la soprano Montserrat Caballé, morta dissabte passat als 85 anys, ha reunit aquest dilluns al tanatori barceloní de les Corts els principals líders polítics espanyols i catalans, i nombroses personalitats del món de la música i la cultura.

El líder del PP, Pablo Casado, ha estat dels primers a arribar al tanatori, acompanyat del president del partit a Catalunya, Xavier García Albiol.

Posteriorment, han arribat el president de la Generalitat, Quim Torra, la consellera de Cultura, Laura Borràs, i el president del Govern, Pedro Sánchez, acompanyat per la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, els dos rebuts pel ministre de Cultura, José Guirao, i també ha acudit l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Del món de la cultura, s'han personat al tanatori una delegació del Gran Teatre del Liceu, encapçalada pel seu president, Salvador Alemany; el tenor Josep Carreras i el cantant italià Albano, entre d'altres.

La cerimònia de comiat s'ha iniciat poc després de l'arribada de la Reina Sofia, que ha estat rebuda a l'entrada principal del tanatori pel president Sánchez, la delegada del Govern i per Salvador Alemany.

La veu de Montserrat Caballé ressona a la cerimònia senzilla per acomiadar la soprano

L''Ave Maria' de Schubert, 'Lascia ch'io pianga', de Haendel, 'O mio babbino caro', de Giacomo Puccini, i 'La Vergina Degli Angeli', de Giuseppe Verdi interpretades per la mateixa Montserrat Caballé han donat dolor al funeral de la soprano, aquest dilluns al matí.

Amb una gran representació institucional encapçalada per la Reina Sofia, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat, Quim Torra, i del món cultural, l'oratori del Tanatori de les Corts ha quedat petit per acollir els familiars i amics que han volgut dir adeu a la soprano. La cerimònia ha estat senzilla i sense parlaments. La seva neboda ha llegit una pregària i el pare Apel·les, que ha participat a la missa, ha destacat la gran estima a la soprano.

El Pare Ángel també ha explicat una anècdota sobre la soprano. Ha relatat que en una ocasió, Caballé va preguntar al doctor Pedro Clarós si creia que ella aniria al cel després de morir. El metge li va respondre que amb la gran quantitat d'Ave Maria que havia cantat al llarg de la seva vida, ''segur'' que anirà al cel, i que seria en un lloc ''especial''. El capellà ha destacat que Caballé ''ha fet feliç'' molta gent i per tant, ha defensat donar-li gràcies i mostrar a la família ''com l'estimàvem''.

La cerimònia, que ha durat uns tres quarts d'hora i s'ha desenvolupat en castellà, també ha comptat amb la participació del Padre Apeles i ha acabat amb un sentit aplaudiment.

Unes desenes de persones s'han congregat a les portes del Tantatori de Les Corts des de les deu del matí per ser partícips de l'adéu a Montserrat Caballé. Des de fora de la instal·lació o a dins de l'oratori, els presents han compartit un matí de record per la gran diva de l'òpera catalana, la cerimònia de comiat de la qual ha estat íntima i austera per desig exprés de la seva família.