L'escriptor Pep Divins (Llobera, 1951) presentarà aquest divendres el llibre El llevat de la vida, en una trobada que tindrà lloc a partir de les 20 h al Teatre Comarcal de Solsona, amb entrada gratuïta. La recaptació de la venda de l'obra es destinarà íntegrament a l'associació Amisol (Associació Pro Minusvàlids de Solsona i Comarca).

El llevat de la vida és un recull d'aforismes breus de Divins, que exerceix de pastor i de poeta. La seva trajectòria es va iniciar l'any 1980 amb la publicació del seu primer llibre de poemes, Invitació al folk. Molt temps després, el 2014, va treure El pòsit dels dies. La seva obra es nodreix de la contemplació i la reflexió a què l'aboca el seu ofici amb el ramat.

La presentació d'aquest divendres al Teatre Comarcal adoptarà el forma d'espectacle interdisciplinari en qupe participaran els músics Xavier Roig (violoncel) i Josep Barcons, l'escriptor Raül Garrigasait, les artistes Anna Ter-ricabres i Marta Ricart i el rapsode Moixic. L'acte forma part del cicle Calidoscòpia.

Els beneficis que generi el llibre es destinaran a Amisol, l'entitat que també és l'editora de la publicació i l'organitzadora de la vetllada, en col·laboració amb altres institucions: l'Ajuntament de Solsona, la Biblioteca Carles Morató, el Consell Comarcal del Solsonès i el departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya.