La sala petita del Teatre Kursaal acollirà aquest divendres, a les 8 del vespre, l'acte oficial de cloenda de la 12 edició del festival literari Tocats de Lletra amb el recital 'Ponts de llengües'. L'espectacle comptarà amb la presència dels poetes Nora Albert, Antoni Clapés, Aurélia Lassaque, Joan Navarro i Josep Maria Sala-Valldaura; la veu de Franca Masu; i l'acompanyament musical al piano de Sade Farida Mangiaracina. Tots aquests poetes representen les diferents veus del català; ponent, central, valencià, balear, el de la Catalunya nord i el de l'Alguer. El Tocats enceta aixi la seva recta final al llarg d'aquest cap de setmana. Avui, també, a les 7, Foto Art Manresa inaugura l'exposició fotogràfica "Nexes", a l'Espai 7, que es podrà veure fins l'11 de novembre.

Demà dissabte, a les 12 del migdia, a la Plana de l'Om, es llegiran els poemes de Manuel Forcano per part de l'actriu Lluïsa Mallol, que estarà acompanyada per Marc Egea a la viola de roda. I a la tarda, però a l'Espai Plana de l'Om, el públic podrà escoltar 'Cen mil estorniños', poemes del gallec Manuel Rivas, musicats per Nacho López, i acompanyats per la multi-instrumentista Tanja Haupt. 'Cent mil estornells' és un recital en què les cançons cantades per Nacho López i els poemes recitats per Manuel Rivas conflueixen en un núvol passatger, sempre en

moviment.

Altres propostes

Vicenç Altaió i Josep Maria Sala-Valldaura han signat 'Mig segle de poesia catalana, del maig del 68 al 2018', antologia crítica dels darrers cinquanta anys de poesia catalana, en la qual troben onze poetes de la Catalunya central. El llibre es presentarà demà dissabte, a 2/4 de 2 de la tarda, al Barlins Teatreria (Sabateria 3), en un acte conduït per Jordi Estrada i amb la presència de Josep Maria Sala-Valldaura i alguns del poetes de la Catalunya central presents en el llibre. Tot això acompanyat d'un petit vermut que farà que els versos flueixin millor.

Al vespre, a les 21 h, tornarà la poesia al teatre amb el Grup del Casal Familiar Recreatiu, als Carlins, en una escenificació de la vida i l'obra de la poeta Anne Sexton vista a través de les seves paraules i les persones del seu entorn. Dirigeix Fina Tàpias. Coordina Txell Vall i Jordi Estrada i damunt l'escenari, Olga Bellorbí, Xavier Blancafort, Pere Font, Dani Ledesma, Maribel Montardit, Ivan Padilla, Nasi Rius, Maria Sáez, Àngels Torrens i Txell Vall.

Tocats de Lletra torna a oferir el Cercatasques poètic, que enguany tindrà lloc el dissabte a les 11 de la nit i comptarà amb l'assistència de Ton Armengol, Ramon Boixeda, Anna Gas, Laura Basagaña, Àngels Moreno, Arnau Orobitg, i el concert final a càrrec de Joan Duran i Jordi Calvet. El punt d'inici serà l'Espai Rubiralta i finalitzarà a Barlins Teatreria.

Els més petits i el públic familiar podran tornar a gaudir de l'espectacle 'El calaix de l´artista', que en aquesta ocasió es farà a la Biblioteca del Casino el dissabte a les 11 del matí.

La 12 edició del festival literari Tocats de Lletra finalitzarà el diumenge. D'una banda amb l'espectacle 'Paisatges Intervinguts', amb la poeta Maria Antònia Massanet i Sergio Quiñonero a 2/4 d'1 del migdia a la Forn de la Calç, a Calders. D'altra banda, a les 6 de la tarda, es presentarà a la Sala Gòtica de la Seu el llibre i l'espectacle 'Càntara', amb Sònia Moya i María Di Pace.

El cicle Tocats de Lletra és organitzat per l´Ajuntament de Manresa, el Gremi de Llibreters de Catalunya i Òmnium Cultural, amb el suport de la Institució de les Lletres Catalanes i la Diputació de Barcelona, i amb la col·laboració d´altres entitats i empreses del territori.