Les jornades de comunicació Fòrum 10 de Puig-reig tornen puntualment al baix Berguedà, i enguany ho fan amb un tema que genera controvèrsia i opinions enfrontades. Amb la pregunta La informació adoctrina? els ponents a la vint-i-vuitena edició del certamen intentaran explicar quina és la realitat que viuen els mitjans de comunicació tenint en compte el moment polític català. Els periodistes i comunicadors compartiran taula, en cadascuna de les sessions, amb una persona del món polític. Les xerrades tindran lloc a la sala d'actes Doctor Llaverias de Puig-reig els divendres 9 de novembre a les 9 del vespre i els dissabtes 17 i 24 de novembre a les 7 de la tarda.

«En els darrers mesos s'ha parlat molt que els mitjans manipulen, i que són una eina per convèncer la població de segons quines opinions», explica el director de Ràdio Puig-reig, Josep Genescà, impulsor de les jornades. «No és un tema nou, però últimament està damunt la taula i per això hem cregut que era un eix prou important per tractar a les jornades d'enguany».

D'aquí a una setmana, Empar Moliner serà l'encarregada d'obrir el certamen amb el tema Adoctrinament, acompanyada de la delegada del Govern a la Catalunya Central, Alba Camps. El dissabte 17 de novembre compartiran taula la periodista i actual directora del programa No ho sé de Rac1, Agnès Marquès, i la directora de comunicació de la Diputació de Barcelona i periodista, Mònica Gallardo, amb el tema Les notícies: credibilitat o dubtes.