La basílica de la Seu acollirà dissabte el concert Passat i present de la Capella de Música de la Seu, sobre la història de l'entitat. Es farà a 2/4 de 8 del vespre sota el claustre romànic de la Seu i s'ha organitzat amb l'objectiu d'apropar aquesta formació musical a la ciutadania. L'acte és gratuït i forma part del capitalitat cultural.

La Capella de Música de la Seu es va constituir a la capital del Bages el 1611 amb l'objectiu d'enaltir les celebracions litúrgiques amb música i cant. Després de més de 400 anys de la seva creació, actualment continua col·laborant en nombroses celebracions de la parròquia i de la ciutat. Sota la direcció de Mireia Subirana, la formació interpretarà un repertori de peces musicals i d'obres de compositors vinculats a l'entitat i que pertanyen a l'Arxiu de Manuscrits Musicals de la Capella de Música de la Seu. Montserrat Lladó acompanyarà la formació al teclat i la musicòloga Glòria Ballús comentarà les peces explicant-ne les característiques, el compositor i el context, i exposarà quina és la funció i missió de la formació. Igualment, descobrirà les característiques de l'Arxiu Musical de la Seu, format per peces creades exclusivament pel grup musical.

Dissabte es podran escoltar peces com Responsori de Nadal: quem vidistis pastores, amb música de Caietà Mensa (1765-1845); Ave Maria, amb música de Francisco Escorsell (1829-1900); Marxa de Sant Ignasi, versionada per José M. Beobide (1882-1967), i Glòria de la Missa de la Verge de l'Alba, amb música de Josep M. Massana (1921- 1984).