La setantena de balladors que conformen l'Agrupació Folklòria Igualadina van col·laborar tots ells, petits, mitjans i grans, amb el seu granet de sorra per fer un grandiós espectacle de dansa catalana.

Gent de casa que van aconseguir omplir el Teatre Municipal de l'Ateneu d'un públic entregat i que va gaudir de valent de la proposta de l'AFI.

Som ritme, som cultura, som Agrupació Folklòrica Igualadina, aquesta frase a la portada del programa imprès es completava amb «Un espectacle diferent», i a fe si va ser un espectacle diferent. L'escenari va ser un continu anar i venir de balladors de totes les edats; cada grup mostrava el seu treball, després d'intensos dies d'assaig. Les danses dels petits feien emocionar la família; els mitjans van ballar amb seguretat, desinvoltura i sense complexos, divertint el públic! Les noies del grup de juvenils van exhibir un seguit de danses on van poder lluir tot el seu saber fer i van demostrar que estan preparades per fer els següent pas cap el cos de dansa; els Veterans (amb majúscules) que van encetar el festival amb el Galop del Ball de gitanes van arrencar els primers aplaudiments del públic només començar, i els integrants del Cos de dansa van mostrar la seva tècnica, força i energia, fent lluir sobre l'escenari cadascuna de les seves actuacions!

El primer plat fort de la nit seria la dansa conjunta amb què es tancava la primera part i que portava per nom «El vol de l'ocell». En aquest dansa s'anaven succeint els balladors de totes les edats, entrellaçant danses d'estils diversos per acabar amb tothom dalt l'escenari ballant els darrers compassos de la música.

Abans d'abaixar el teló per donar pas a la segona part, vindria el torn dels parlaments a càrrec dels màxims representants de l'Agrupació, així com lliurament de detalls diversos als monitors, monitores i directores.

La coreografia Tossa 1914 ocuparia els 40 minuts de la segona part; va ser un espectacle total que va fer xalar de valent el públic! En aquesta coreografia els balladors van donant vida a un seguit de personatges (pescadors, peixateres, banyistes, «famílies bien», gent del poble...) i l'acció se situa al poble de Tossa de Mar any 1914. El ritme trepidant amb què s'anaven succeint les diferents escenes feien que el públic de l'Ateneu s'emocionés in crescendo fins al final que va esclatar en un llarg aplaudiment com a agraïment al gran espectacle que acabaven de presenciar i disfrutar.

Destacar que qui no hagi pogut gaudir d'aquest espectacle, sàpiga que l'Agrupació Folklòrica Igualadina està ja posant fil a l'agulla per d'aquí a dos anys poder celebrar el 80è aniversari de l'entitat i oferir un espectacle millor que el de dissabte!