La cançó 'Malamente' de la cantant de Sant Esteve Sesrovires Rosalía s'ha fet un lloc al palmarès dels premis Grammy Llatins 2018, on aquesta matinada de divendres ha rebut dos guardons: millor cançó alternativa i millor fusió/interpretació. La cantant catalana estava nominada en fins a cinc categories (incloses millor Cançó i millor gravació) amb una peça inclosa al seu darrer disc 'El mal querer' (2018), un disc que confirma la projecció de l'artista i que des del seu llançament acumula elogis i bat rècords d'escola a Spotify. El gran triomfador dels Grammy Llatins ha estat Jorge Drexler (millor cançó i millor gravació per a 'Telefonía'), Luís Miguel ha rebut el premi al millor àlbum ('México por siempre') i Laura Pausini el de millor àlbum vocal de pop tradicional.

La cantaora ha debutat als premis Grammy Llatins que concedeix l'Acadèmia Llatina de Gravació enduent-se dos dels cinc guardons als quals estava nominada. L'expectativa era alta perquè Rosalía era, juntament amb J.Balvin, l'artista amb més nominacions.

Finalmnent no s'ha fet amb els grans guardons de la nit (millor cançó i millor gravació), que han estat per Jorge Drexler i la seva 'Telefonía' inclosa a l'àlbum 'Salvavidas de hielo'. Però sí amb el Grammy a la millor cançó alternativa i el Grammy a la millor actuació en fusió urbana.

Així doncs, la cantant catalana no ha passat desapercebuda en el seu primer concurs als Grammy Llatins, celebrats la matinada d'aquest divendres a Los Angeles, on debutava amb només una cançó, 'Malamente', doncs el seu altre single del mateix disc 'El mal querer', i el propi àlbum, es van publicar aquest mateix novembre fora de la convocatòria.

Luis Miguel (millor àlbum de l'any), Laura Pausini (millor àlbum de pop tradicional), Víctor Manuelle (millor àlbum de salsa), Karol Gmejor (millor nou artista), Calibre 50 per 'Pesado' (millor àlbum de música del nord), 'F.A.M.E' de Maluma (millor àlbum pop contemporani), 'Vibras' de J.Balvin (millor àlbum de música urbana) i 'Dura' de Daddy Yankee (millor cançó urbana), han estat els premiats de la nit.