José Coronado és un magnífic actor espanyol que en els últims anys ha excel·lit en el thriller amb imposants (i torbadores) composicions en films com No habrá paz para los malvados i Cien años de perdón, entre altres. L'intèrpret madrileny torna a la pantalla gran amb Tu hijo, on encarna un prestigiós cirurgià sevillà, Jaime, que resta absolutament trasbalsat després que el seu fill de 17 anys, Marcos, pateixi una brutal agressió davant d'una discoteca. El protagonista decideix cercar els culpables quan constata que les institucions policials i legals no han resolt el cas convenientment.

Tu hijo encaixa dins de les coordenades d'un dels subgèneres més temibles i relliscosos, el cinema de vengances urbanes. I així, el Jaime de Tu hijo emula els antiherois dubtosos i expeditius que van fer forrolla en els setenta i vuitanta. Coronado no és, sortosament, el marmori Charles Bronson (interpretà una franquícia de justiciers individuals tan famosa com mediocre), ni el director, Miguel Ángel Vivas, té el nivel ínfim que presidia la majoria de les produccions que justificaven la venjança més explosiva. El realitzador sevillà (ha rodat thrillers tan dignes com Reflejos i Secuestrados) ens enganxa amb una narració intensa i una posada en escena electritzant, en què sobresurt la descripció summament realista de la Sevilla més sòrdida i derrotada. Aquesta connotació social aporta una visió diferent (i estimable) a l'enèsima epopeia violenta, que flirteja temeràriament amb la identificació amb la conducta torbadora del protagonista i que culmina d'una forma més que discutible. Vivas ha filmat un exercici negre, parcialment suggeridor, en què no s'ha desempallegat finalment dels clixés (sovint feixistoides) associats al cinema de venjances. D'altra banda, Coronado resulta convincent com un home de bé que descobreix l'abisme moral.

Tu hijo Espanya, 2018. Drama. 103 minuts. Direcció: Miguel Ángel Vivas. Guió: Miguel Ángel Vivas i Alberto Marini. Intèrprets: José Coronado (Jaime Jiménez), Pol Monen (Marcos), Ana Wagener. Pantalles: Bages Centre (Manresa).